Vantaalla sijaitseva Martinlaakson kaupunginosa tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kasvuympäristön vauvasta vaariin. Sen palvelut houkuttelevat alueelle perheitä, pariskuntia ja yksinasuvia. Alueen monipuolinen luontoympäristö ja harrastustoiminta takaavat kaikkien viihtymisen.

Esittelemme sivustolla Martinlaakson historiaa ja sen kehittymistä nykyiseen loistoonsa. Martinlaaksolla on sijaintinsa johdosta pitkä ja kiinnostava historia. Se sijoittuu keskeiselle paikalle vanhan postireitin varrelle. Martinlaakso, kuten se nykyään tunnetaan, on lähtenyt kuitenkin kehittymään vauhdikkaammin vasta 1970-luvulla. Lähes 50-vuotisen historian johdosta alueesta on muokkautunut hyvin ainutlaatuinen ja omannäköisensä. Se on kehittynyt asukkaidensa näköiseksi vuosien varrella.

Martinlaakson palvelut

Sivustolta löytyy vinkit myös paikallisten palveluiden, kulttuurielämän ja yritystoiminnan pariin. Esittelemme Martinlaakson yritysalueen suurimpia yrityksiä, joiden merkitys alueen elinvoimalle on valtava. Yritysalueen yritykset tarjoavat lukuisia työpaikkoja ja houkuttelevat alueelle kävijöitä ympäri maata. Yritysalueen lisäksi alueen paikalliset liikkeet ja palvelut vetävät puoleensa vähintäänkin Vantaan muista kaupunginosista vierailijoita.

Kulttuurielämän keskittymä, kulttuuritalo Martinlaakso on kaupunginosan merkittävin kulttuurirakennus. Tarkastelemmekin myös tarkemmin alueen kulttuurielämää ja siihen liittyvää tarjontaa. Monipuolinen kulttuuritarjonta kattaa niin musiikkia kuin teatteria ja urheiluakin. Kulttuurielämän puolesta viihdettä löytyy kaikenikäisille.

Yrityselämän ja kulttuurin lisäksi alueelta löytyy kattavat peruspalvelut jokaiselle. Perheen pienimmille tarjolla on varhaiskasvatusta sekä koulutusta aina peruskoulusta toiselle asteelle. Kerromme tarkemmin alueen peruskoulujen sekä lukion tarjonnasta. Päiväkoteja tarjolla on lukuisia ja alakoulujakin Martinlaaksosta löytyy kolme. Ala-asteista yksi sijoittuu yhteiskoulun tiloihin yhdessä Martinlaakson ainoan yläasteen kanssa. Lukio ja kauppaoppilaitos tarjoavat mahdollisuuden jatkaa opintoja vielä peruskoulun jälkeen. Koulujen lisäksi alueelta löytyy terveysasema, kirjasto, neuvola ja nuorisotilat.

Martinlaakso sijoittuu aivan pääkaupungin kupeeseen ja erinomaisen sijaintinsa sekä kulkuyhteyksien johdosta se on jatkuvasti kehittyvä ja kasvava kaupunginosa. Alueen kehittyminen tulee jatkumaan tulevina vuosina ja se tulee tarjoamaan jatkossa kodin yhä useammalle.