Keskustelufoorumi KESKUSTELUFOORUMI


MARTINLAAKSON LINKIT

 Pääsivu Pääsivu
 Martinlaakson historiaa Martinlaakson historiaa
 Tapahtumia Martinlaaksossa Edellisten vuosien
       tapahtumia

 Martinlaakson Asukasyhdistys ry Martinlaakson as. yhd.
 Koulut ja oppilaitokset Päiväkodit, koulut
       ja oppilaitokset
 Kaupungin palvelut Kaupungin palvelut
 Martinmiilu Martinmiilu
 Konserttitalo Martinus Konserttitalo Martinus
 Martinlaakson kirjasto Martinlaakson kirjasto
 Liikenne ja kaupat Liikenne, kaupat ja
       kauppakeskukset
 Yksityiset yritykset Yksityiset yritykset
 Martinlaakson Huolto Oy Martinlaakson Huolto Oy
 Martinlaakson voimalaitos Martinlaakson
       voimalaitos
 Martinlaakson apteekki Martinlaakson apteekki
 Sanomapaino Sanomapaino Oy
 Hansaprint Hansaprint Oy
 Pöyry Oyj Pöyry Oyj
 VTI Technologies VTI Technologies Oy
 Vantaan LähiönäyttämöVantaan Lähiönäyttämö

 Martinlaakso 30v Martinlaakso 30-vuotta
 Kuvakatsauksia Kuvakatsauksia
       Martinlaaksosta
 Martinmarkkinat Martinmarkkinat
 Projekteja Martinlaaksossa Merkittäviä projekteja
       Martinlaaksossa
 F1-ajajat Martinlaakson F1-ajajat
 Taloyhtiöiden vaiheita Eräiden taloyhtiöiden
       vaiheita

 Vantaan kaupungin sivut Vantaan kaupungin sivut
 Länsi-Vantaan alueportaali Länsi-Vantaan uusi
       alueportaali
 Vantaalla.info sivut Vantaalla.info sivut
 Martinlaakso Wikipediassa Wikipedia

 HSL aikatauluja Liikenteen aikataulut
 HSY jätehuolto Jätehuolto (HSY)

Etsi Etsi muuta Infoa tällä
tietoja Internetistä

Internet-pankkipalvelut:
Näillä sivuilla olevien joidenkin pdf-dokument-tien lukemiseen tarvitset Acrobat Reader-ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi tästä:
Acrobat Reader
Acrobat Reader

AJANKOHTAISTA MARTINLAAKSOSTA VUONNA 2018Tälle sivulle keräytyy tapahtumia Martinlaaksossa vuonna 2018


16.4.2018 Vantaan Sanomat

Yrittäjä palasi Martinlaaksoon ja osti takaisin rakkaan grillinsä - "Haluan olla esimerkkinä lapsilleni, että töitä täytyy tehdä"

Azziz Nakroufi on nähnyt Martinlaakson kasvun. Oli vuosi 1980, kun Azziz Nakroufi saapui Viking Linen punaisella laivalla Tukholmasta Helsinkiin. Tuolloin 17-vuotiaan nuorukaisen interrail-reissu oli alkanut Ranskasta. Ruotsiin päädyttyään hän ihmetteli minne kummaan kaikki ihmiset laivalla matkustavat. Kaverinsa kanssa he päättivät hypätä laivan kyytiin ja tulla katsomaan millainen maa on Suomi.
Tarkoituksena oli vain piipahtaa, mutta toisin kävi. Nakroufi asettui Vantaalle, jossa on asunut lähes yhtäjaksoisesti pian 40 vuoden ajan, ensin Myyrmäessä, sitten Martinlaaksossa ja nyt Varistossa.
Algeriasta kotoisin oleva Nakroufi sai Suomen kansalaisuuden vuonna 1986. Seuraavana vuonna hän astui sisään Hyrylän varuskunnan portista ja kävi armeijan.
Suomalaiset olivat tuolloin ujoja.
- Taisin olla suunnilleen ensimmäinen ulkomaalainen Vantaalla. Kun kävelin kadulla pitkän tukkani kanssa ihmiset katsoivat samalla tavalla kuin tiikeriä. Ulkomaalainen oli heille kuin yllätys, hän naurahtaa.
- Tänään on aivan toisenlaista. Monikulttuurisuus on osa Suomea. Enää kukaan ei ihmettele, hän lisää.
Nakroufi on vuosien aikana nähnyt Länsi-Vantaan kaupunkikuvan muutoksen.
- Silloin ei ollut Myyrmannia. Oli vain Toppari, pankki alakerrassa ja Valintatalo, hän muistelee.
Nakroufille juuret ja historia ovat tärkeitä. Siksi hän on ripustanut grillinsä Nino`s Foodin seinälle vanhoja valokuvia Martinlaaksosta. Grilli sijaitsee Martinlaakson ostarin vieressä, jossa se on ollut vuodesta 1980. Nakroufi osti grillin ensimmäisen kerran vuonna 1994.
- Tämä taisi olla Martinlaakson ensimmäinen grilli. Moni paikka täällä on muuttunut rakentamisen myötä, mutta grilli on saanut pysyä, hän iloitsee.
Nakroufi pyöritti grilliä vuoteen 2000 saakka, jolloin myi sen pois. Hän työskenteli välissä muun muassa sähköasentajana ja asui muutaman vuoden Saksassa.
Viime vuonna hän osti paikan uudelleen ja kunnosti sen. Nakroufin lisäksi grillissä työskentelee yksi henkilö. Grilli on avoinna viikonloppuisin yömyöhälle, joten töitä omistaja saa painaa.
- Haluan olla esimerkkinä lapsilleni, että töitä täytyy tehdä. Ei tällä rikastu, mutta olen tyytyväinen kun asiakas on tyytyväinen. Päivääkään en ole Suomessa ollut työttömänä.


13.4.2018

Alepa avasi lähikaupan Martinlaaksoon

Alepa avasi ovensa 13.4.2018 Martinlaaksossa Laajaniityntie 2:ssa.
Alepalla oli päivittäistavarakauppa aikaisemmin vanhassa, vuonna 2016 puretussa Martinkeskuksen ostoskeskuksessa.


21.3.2018 Vantaan Sanomat

Seurakunta avasi uuden paikan Martinlaaksossa

Vantaankosken seurakunta avasi uuden kooontumispaikan Martinlaaksossa (Martinpolku 2 C). Uuden kerrostalon kivijalassa sijaitsevassa tlassa kokoontuvat muun muassa seniorikerho, perhemuskari perhekahvila ja lukupiiri. Kerran viikossa on vapaaehtoisten järjestämä Kahvila Olotila.
Tilassa voi myös järjestää pieniä perhejuhlia, kuten ristiäisiä ja muistotilaisuuksia.
Tlan nimi on Martinristi. Seurakunnalla oli samanniminen tila aikaisemmin vanhassa, vuonna 2016 puretussa Martinkeskuksen ostoskeskuksessa.


4.2.2018 Vantaan Sanomat

PUHEENAIHE Mielipide: Martinlaaksossa eletään rakennuskiiman kynsissä

- "Täytyykö eläkeläisarmeijan mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota asialle?"
Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia, kirjoittaja sanoo.
Yltiöpäinen rakentaminen on saanut vallanainakin täällä Martinlaaksossa, Raiviosuonmäellä.
Koko syksyn on NCC puuhastellut täällä SATO:n toimeksiannosta. Ensin purkivat kaksi vuokrataloa ja siitä aiheutui kakkavesitulvia kävelyteille. Joskus jopa koskena tulivat likavedet alas rakennustyömaalta, kun seinien purun yhteydessä olivat mittavat vesisuihkut "apuna".
Kukaan ei silloin tainnut edes ajatella asbestijäämiä, tai muitakaan myrkkyjä, jotka pääsisivät virtaamaan veden mukana ihmisten ja eläinten jalkoihin. Sitten alkoivat räjäytystyöt. Alussa oli aika pieniä paukkuja, mutta tämän kuun alussa paikalle tuotiin kaksi järeää puskutraktoria. Nyt on kärsitty päivittäin suurista räjäytyksistä peruskallion päällä olevissa taloissa.
Lattiat tärisevät ja astiat helisevät kaapeissa, eläimet ovat hädissään. Välillä tuntui, ainakin täällä C-rapussa ensimmäisessä kerroksessa jossa itse asun, ikään kuin keittiön lattiakin olisi hypähtänyt ylöspäin.
Torstaiaamun räjähdyksessä 25. tammikuuta talossamme yhden ylhäällä sijaitsevan asunnon olohuoneessa halkesi seinä ja toisessa asunnossa kylpyhuoneeseen tuli kattoon halkeamat. Muista asuntoihin tulleista halkeamista tiedämme myöhemmin, kunhan ihmiset ovat tarkastaneet asuntonsa.
Samoin parvekkeitten puolella on talossamme C- ja B-rappujen välissä olevassa kaksoisseinässä halkeama alhaalta ylös asti. Taivas yksin tietää, mitä isot räjäytykset ovat tehneet talojemme perustuksille, ja kuka korvaa, jos jotain tulee myöhemmin esille?
NCC kävi alussa "tarkastamassa" A- ja B-rappujen asunnot, kuulemma. Rapuissa ja talossa on kuitenkin vielä uutta tutkittavaa halkeamien takia. Perjantaina kiertäessämme omaa taloamme tuli hiushalkeamiakin esille eri puolilla seiniä.
Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia. On epäoikeudenmukaista, että työllä ja vaivalla saatua omaisuuttamme ollaan tuhoamassa ja jättämässä korjauskustannusten maksaminenkin mahdollisesti meille.
Vaikka kuinka pitää rakentaa uusia asuntoja, tulisi kuitenkin huomioida se asia, että jo olemassa olevia rakennuksia ei saa vaurioittaa. Nyt meidän kaikkien, lähistöllä olevien talojen asukkaitten pitää vetää yhtä köyttä niin, että saamme oikeutta asiallemme. Jokainen tarkastakoon asuntonsa, oli vuokra-asunto taikka oma, uusien halkeamien vuoksi ja ottakoon valokuvat vaurioista.
Vai täytyykö meidän, eläkeläisarmeijan, mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota tälle asialle?
Leena Lauren, Raiviosuonmäki 4:n huolestunut asukas, Martinlaakso.


Tästä pääset suoraan vanhempiin uutisiin vuosilta 1996 - 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017

Sivun alkuun Pääsivulle

Näillä sivuilla käyty aiemmin 100650 kertaa.
Laskuri käynnistetty uudelleen 1.2.2011
Olet :s näillä sivuilla kävijä.
Kiitos käynnistä! Pistäydy uudelleenkin.

LKV Tuija Hurme Oy
Vapaata mainostilaa
martinlaaksolaisille
yrityksille
Ota yhteys tästä