Keskustelufoorumi KESKUSTELUFOORUMI


MARTINLAAKSON LINKIT

 Pääsivu Pääsivu
 Martinlaakson historiaa Martinlaakson historiaa
 Ajankohtaista Martinlaaksossa Ajankohtaista
       Martinlaaksossa v. 2015
 Tapahtumia Martinlaaksossa Edellisten vuosien
       tapahtumia

 Martinlaakson Asukasyhdistys ry Martinlaakson as. yhd.
 Koulut ja oppilaitokset Päiväkodit, koulut
       ja oppilaitokset
 Kaupungin palvelut Kaupungin palvelut
 Martinmiilu Martinmiilu
 Konserttitalo Martinus Konserttitalo Martinus
 Martinlaakson kirjasto Martinlaakson kirjasto
 Liikenne ja kaupat Liikenne, kaupat ja
       kauppakeskukset
 Yksityiset yritykset Yksityiset yritykset
 Martinlaakson Huolto Oy Martinlaakson Huolto Oy
 Martinlaakson voimalaitos Martinlaakson
       voimalaitos
 Martinlaakson apteekki Martinlaakson apteekki
 Sanomapaino Sanomapaino Oy
 Hansaprint Hansaprint Oy
 Pöyry Oyj Pöyry Oyj
 VTI Technologies VTI Technologies Oy
 Vantaan LähiönäyttämöVantaan Lähiönäyttämö

 Martinlaakso 30v Martinlaakso 30-vuotta
 Kuvakatsauksia Kuvakatsauksia
       Martinlaaksosta
 Martinmarkkinat Martinmarkkinat
 Projekteja Martinlaaksossa Merkittäviä projekteja
       Martinlaaksossa
 F1-ajajat Martinlaakson F1-ajajat
 Taloyhtiöiden vaiheita Eräiden taloyhtiöiden
       vaiheita

 Vantaan kaupungin sivut Vantaan kaupungin sivut
 Länsi-Vantaan alueportaali Länsi-Vantaan uusi
       alueportaali
 Vantaalla.info sivut Vantaalla.info sivut
 Martinlaakso Wikipediassa Wikipedia

 HSL aikatauluja Liikenteen aikataulut
 HSY jätehuolto Jätehuolto (HSY)

Etsi Etsi muuta Infoa tällä
tietoja Internetistä

Internet-pankkipalvelut:
Näillä sivuilla olevien joidenkin pdf-dokument-tien lukemiseen tarvitset Acrobat Reader-ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi tästä:
Acrobat Reader
Acrobat Reader

AJANKOHTAISTA MARTINLAAKSOSTA VUONNA 2009


Tälle sivulle keräytyy tapahtumia Martinlaaksossa vuonna 2009!

Vantaan Sanomat 19-20.12.2009
Kelan Martinlaakson toimisto suljetaan
Martinlaakson toimiston viimeinen aukiolopäivä on 31. joulukuuta, jolloin toimisto suljetaan kello 13. Lähin asiakaspalvelua tarjoava toimisto sijaitsee Myyrmäessä kahden kilometrin päässä.
painavin syy toimiston sulkemiseen on vähäinen asiakasmäärä. Toimistojen sulkemiset eivät aiheuta irtisanomisia. Kelassa tarkastellaan toimistoja toimistoverkon tiheyden, asiakasmäärien ja yhteispalvelun mahdollisuuksien mukaan.


Vantaan Sanomat 19-20.12.2009
Sosiaalimuusikon sydän sykähti
Mitä on musiikkiliikunta? - Se on musiikin opettamista liikunnan avulla. Musiikinteoriaa ja rytmejä omaksuu huomattavsti helpommin, kun keho otetaan mukaan opetukseen. keho on meidän instrumenttimme, selostaa Inkeri Simola-Isaksson, tuore Vantaa-palkinnon saaja.
Palkinto luovutettiin vantaalaiselle musiikkipedagogille,musiikinopettajalle ja musiikkiliikunnan lehtorille Simola-Isakssonille kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi 14. joulukuuta. Palkinno arvo on 10000 euroa ja se on tunnustus ansioista taiteessa sekä kaupungin taide-elämän hyväksi tehdystä työstä.
- Sydän sykähti. Tuli tunne, että kyllä tässä nyt ollaan niinkuin huomattu. Elämäntyötä kunnioittava palkinto nimenomaan kotipaikkakunnalta lämmittää, Martinlaaksossa asuva palkittu iloitsee.


Vantaan Sanomat 16.12.2009
Martinlaaksolaistalo päätti pinnoittaa vanhat putket
90 asunnon taloyhtiö halusi päästä putkiremontista tavallista helpommalla. Urakoitsija lupaa putkien kestävän 40-45 vuotta.
Rykelmä sinisiä koneita ja keltaisia putkikieppejä värittää martinlaaksolaisen taloyhtiön pihaa. Alkamassa on Vantaan tiettävästi ensimmäinen päällystystekniikalla tehtävä putkiremontti.
Laajametsänkuja 6:n asukkaista lähes kaikki ihastuivat menetelmään, kertoo taloyhtiön hallituksen jäsen Raija Pitkänen.
- Se on siistimpi, nopeampi ja halvempi kuin perinteinen putkiremontti. Koska seiniä ja lattioita ei tarvitse repiä auki, kenenkään ei tarvitse muuttaa remontin ajaksi pois.
taloyhtiö valitsi sveitsiläisperäisen LSE-tekniikan. Putken sisäpinta kuivataan ensin ilmalla. Siihen tarvitaan pihalla seisovaa kompressoria ja keltaisia putkia, jotka johtavat ilman vesiputkistoon.
Toisessa vaiheessa putkeen puhalletaan hiekkaa tai vastaavaa ainetta, joka puhdistaa putken ruosteesta ja kuonasta.
Lopuksi putki pinnoitetaan epoksihartsilla paineilmaa hyväksi käyttäen. Valmistusaineet täyttävät juomavesiputkistoille asetetut vaatimukset.
Remontin suorittaa Poxytec Oy, joka on ainoa LSE-lisenssillä Suomessa toimiva yritys.


Vantaan Sanomat 2.12.2009
Vantaalainen Lucia teki Obamat
Martinlaaksolainen Ellen Husberg opiskelee nyt Vaasassa

Vantaalainen Ellen Husberg, 20, on tuore Lucia-neito. Hänet valittiin Luciaksi sosiaali- ja terveysalan järjestön Folkhälsanin järjestämässä äänestyksessä. Perheensä luokse Martinlaaksoon Husberg lennähti opiskelukaupungistaan Vaasasta pian valinnan jälkeen.
- En aivan osaa sanoa, miksi juuri minut valittiin. Vaikutusta voi olla ainakin sillä, että minulla oli internetin Facebookyhteisössä suuri kannustajien tukiryhmä.
Tekikö Husberg siis niin sanotusti Obamat? Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman veikattiin hyötyneen presidentinvaalikampanjassaan äänestäjiä haaliessaan juuri esimerkiksi Facebookista, jonka kautta tukijoukkoja kertyi melkoisesti. Obamaa fanittaa "lärvikirjassa" miljoonittain ihmisiä, Husbergilla on 663 kannattajaa (27.11.).


Helsingin Sanomat 18.11.2009
Uusi juna aloittaa pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä
Tuliterä kaupunkijuna aloittaa liikennöinnin pääkaupunkiseudulla keskiviikkona (18.11.). Helsingistä Leppävaaraan ja Vantaankoskelle liikennöivä juna on tilattu rakenteilla olevaa kehärataa varten.
Uusi juna on n ykyistä pidempi ja siihen mahtuu enemmän matkustajia. Eteiseen on varattu tilaa matkatavaroille. Sillä pääsee myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
Sm5-mallin junissa on vanhoja junia helpompi liikkua, sillä ne ovat matalalattiaisia, eikä vaunujen välillä ole ovia.
Kuukauden päästä tulee liikenteeseen toinen samanlainen juna ja vuosina 2010-2014 junia tulee kaikkiaan 32. Ilta-Sanomien nettisivuilta voi käydä katsomassa ensimmäistä koeajoa tästä linkistä.


Vantaan Sanomat 7-8.11.2009
Virve Rosti käskyttää vantaalaiskuoroa Kuorosodassa
Pitkän linjan vantaalaismuusikko Virve Rosti on valittu johtamaan vantaalaisista koottavaa kuoroa Nelosen Kuorosota-ohjelmaan. Ohjelmassa tunnetut suomalaisartistit keräävät kotiseudultaan 20 hengen kuorot, jotka kisaavat artistien johtamina toisiaan vastaan suorissa lähetyksissä. Katsojat äänestävät suosikkikuorojaan jatkoon.
Keväällä televisiossa suorana nähtävissä kuorojen mittelöissä kuoroja johtavat Rostin lisäksi Sani (Hämeenlinna), Ilkka Alanko (Joensuu), Kristiina Brask (Leppävirta), Marco Hietala (Kuopio) ja sebastian Reiman (Helsinki).
Hietala on Nightwish-yhtyeestä tuttu partasuu ja Reiman on Giant Leap-yhtyeen solisti. Sani tuli tunnetuksi Aikakone-yhtyeessä, Brask Idols-kisasta ja Alanko on tuttu Neljästä Ruususta.


Vantaan Sanomat 28.10.2009
Martinlaaksoon rakennetaan asuntoja
Vantaa myy SRV Asunnot Oy:lle asuntotontin Martinlaaksosta. Tontti sijaitsee Kivivuorentien ja radan välisellä alueella. Sille on suunniteltu yhteensä 67 vapaarahoitteista omistusasuntoa.
kaupunki myy asuntotontin kahdella miljoonalla eurolla. Lisäksi se luovuttaa yhtiölle tontin pysäköintilaitosta varten vastikkeetta.
Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kaupat. Rakentaminen voi alkaa jo tänä vuonna.


kaupunkilehti Vartti 23.9.2009
Martsarin aseman ostarin purkupäätös viipyy yhä.
Martinlaakson juna-aseman viereisen ostoskeskuksen purkuajankohtaa ei vieläkään tiedetä. Ostarin tilalle pitäisi nousta uusi liikekeskus sekä tornitalo, mutta nykyinen ostoskeskus on tarkoitus raivata niiden alta pois.
- Uskon, että investointipäätökset tehdään vuodenvaihteessa, jolloin purkaminen voitaisiin aloittaa tammikuussa. Emme ole luopumassa Martinlaakson hankkeesta vaan tässä on vain eräs tooinen hanke mennyt sen edelle. Kysymys on työjärjestyksestä, kiinteistön omistavan Citycon Oyj:n hankekehityspäällikkö Matti Syrjä vakuuttaa.
Epävarmuus ostarin kohtalosta kiusaa sen seinien suojissa toimivia yrittäjiä. Osa onkin jo hakeutunut muualle. Kulmakunnan kantakuppila Martinralli jatkaa toimintaansa, kunnes se häädetään purkutöiden vuoksi pois.
- Martinrallin tarkkaa sulkemispäivää ei tiedetä. Tässä tilanteessa ei voi kehittää ravintolan toimintaa ja palveluita. Epävarmuus on kiusallista, mutta erityisen tuskallista se on liikekeskuksen yksityisyrittäjille, HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen sanoo.
Myös HOK-Elannossa uskotaan uuden liikekeskuksen rakentamiseen. HOK-Elanto käy neuvotteluja ravintolan perustamisesta uuteen liikekeskukseen.


Helsingin Sanomat 10.9.2009
Vantaankosken liityntäparkin rakentaminen alkaa
Vantaankosken aseman länsipuolelle rakennetaan liityntäpysäköintialue 220 autolle. Suunnitelma toteutetaan osana Kehäradan rakentamista.
Kokonaisuudessan urakka valmistuu ensi kesänä. Urakoitsija on Finn-Seula Oy. Tämä rakennusvaihe käsittää aseman länsipuolella pysäköintialueen ja viereisten katujen ja raittien rakentamista. Lisäksi parannetaan Martinkyläntien bussipysäkkiä aseman kohdalla.
Laiturialueen, portaiden, hissien sekä itäpuolen katutyöt käynnistyvät myöhemmin. Kehäratalinjan kohdalla urakkaan sisältyy myös louhintatöitä.


Kehärata-Uutiset 2/2009
Vantaankosken liityntäparkki työn alle
Vantaankosken aseman länsipuolelle rakennetaan liityntäpysäköintialue 220 autolle. Työt alkoivat syyskuussa ja parkin on tarkoitus olla käytössä jo tämän vuoden lopussa.


Vantaan Sanomat 12-13.9.2009
Armoitetut läpänheittäjät kurvaavat Martinlaaksoon
- En ole muistaakseni koskaan vieraillut konserttitalo Martinuksessa, joten sekin tulee tässänyt samalla korkattua, stand up-koomikkona ja näyttelijänä tunnettu Jaakko Saariluoma toteaa.
Suomen eturivin stand up -koomikkoihin kuuluvat Saariluoma, André Wickström ja Krisse Salminen kiertävät nyt Suomea Kolmistaan-esityksensä kanssa. 16. syyskuuta armoitetut läpänheittäjät kurvaavat Vantaalle.
Kolmistaan, konserttitalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) ke 16.9 kello 19 ja 21.


Vantaan Sanomat 29.-30.8.2009
Vihertien puistotalo aiotaan remontoida
Sivistystoimi haluaa Martinlaaksossa sijaitsevan Vihertien asukaspuiston rakennuksen remontin kaupungin investointiohjelmaan. Perusparannuksen hinnaksi on arvioitu noin 155 000 euroa.
Vihertien asukaspuisto on Länsi-Vantaan ainoa. Siellä käy noin sata kävijää päivittäin.
Puistorakennukselle on tehty kuntotutkimus, jossa ehdotetaan parannuksia ilmanvaihtoon ja pintamateriaaliin. Myös väliseiniä ja kalustusta on tarkoitus jonkin verran muuttaa.
Ahkerassa käytössä oleva puistorakennus on kesällä kuuma ja talvella kylmä sekä vetoinen. Myös esimerkiksi lasten hoitotilat ovat osittain puutteelliset


Vantaan Sanomat 29.-30.8.2009
Vantaalle jää vain kolme terveysasemaa
Vantaa aikoo keskittää terveysasemiaan Ensi vuosikymmenellä terveysasemia on vain kolme. Muun muassa aiemmin suunnitellusta Marja-Vantaan terveysasemasta luovutaan.
Valtuustopuolueiden valmistelemassa ja kaupungitalouden tasapainoon tähtäävässä Vantaa-sopimuksessa otetaan kantaa myös terveysasemien määrään.
Tavoite on, että ensi vuosikymmenellä vantaalaisia palvelisi vain kolme suurta terveysasemaa: Tikkurila, Korso-Koivukylä ja Myyrmäki. Ensimmäisessä vaiheessa Länsimäen terveysasema lakkautetaan ja toiminnat yhdistetään Hakunilaan. Myöhemmin Hakunilan toiminnot on tarkoitus yhdistää Tikkurilaan.
Keskittämisen seurauksena aiemmin suunnitellusta Marja-Vantaan terveysaseman rakentamisesta luovutaan. Korson terveysasemaa ollaan yhdistämässä Koivukylään ja Martinlaaksoa Myyrmäkeen.


Martinkeskuksessa tapahtuu (uusimpia havaintoja 14.8.2009)
- Apteekin remontointia odotellessa on viereen avattu kukkaliike (siirtynyt käytävän toiselta puolelta).
- Alakerran Ykkösmesta suljettiin toukokuun lopussa.
- Kauppakeskuksen pylväiden ympäriltä on poistettu rautaverkot ja niitä on laastausaineella tasoitettu ja valkoiseksi maalattu.
- Yläkerrassa on nykyisin kaksi kampaamo-/parturiliikettä kummankin yläkerran sisäänkäynnin vieressä.
- Ulkokäytävälaatoitus on uusittu pääsisäänkäyntien edestä elokuussa.
- Ovet on maalattu uudelleen valkoiseksi.
- Uusi Nordean Maksuautomaatti on ilmestynyt edellisen maksuautomaatin paikalle portaitten viereen.


Martinkeskuksessa tapahtuu (havaintoja 8.7.2009)
- Sampo-pankki on jo muuttanut aseman liikekeskuksesta Martinkeskukseen. - Viereisiin tiloihin remontoidaan parhaillaan paikkaa todennäköisesti apteekille. - Rakennustelineitä on ilmaantunut Martinkeskuksen käytävälle mahdollisesti tulevaa sisäkattoremonttia varten.


Helsingin Sanomat 13.6.2009
Vantaan lukioihin kovat vaatimukset
Vantaalla lukioon pääsee vain tiukan seulan läpi. Tänä keväänä alin keskiarvo, jolla kaupungissa pääsi lukioon, oli 7,42. Keskiarvoraja oli kovempi kuin naapurikaupungeissa Espoossa ja Helsingissä. silti Vantaalla ei ole eliittilukioita. Kovimmat pääsyvaatimukset oli Martinlaakson lukioon (yleislinjalla 7,92).


Martinlaakson Asukasyhdistys ry jakoi stipendejä
Martinlaakson Asukasyhdistys ry jakoi nyt jo toista kertaa stipendejä rehdeille koululaisille. Tällä kertaa oli vuorossa Kivimäen koulun oppilaat. 20 euron kannustusstipendin saivat: Startti Rosemarie Hyvättinen, 1.lk Marutzella Långström, 2.lk Joni Kuisma, 3.lk Aleksi Voutilainen, 4.lk Sami Savolainen, 5.lk Jimi Alanne ja 6.lk Sanni Huusari.
Sitpendit jaettiin lauantaina 30.5.


Sampo-Pankki on muuttanut Martinkeskukseen
Aseman liikekeskuksessa sijainnut Sampo-Pankki on siirtänyt toimintonsa viikon 22 aikana Martinkeskukseen siellä jo pitkään tyhjänä olleen entisen Cassan tiloihin.


Vantaan Sanomat 23-24.5.2009
Mercuria laajenee
SRV ja Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Mercurian laajennuksesta sekä muutostöistä. Sopimus kattaa myös lisätiloja Martinlaakson lukiolle.
Urakka siältää uudisrakennuksen, jossa sijaitsee opetustiloja aputiloineen sekä väestönsuojat. Saneerattavassa osassa tehdään kaksi uutta kabinettia ruokalan yhteyteen sekä uusi IT-lukusali. Kirjastossa tehdään purkutöitä ja pintojen uusimistöitä.
Uusien tilojen kokonaisala on 2232 bruttoneliömetriä, jonka lisäksi tehdään pienempiä muutostöitä eri puolilla kinteistöä. SRV toimii hankkeessa pääurakoitsijana.
laajennusosan tyät alkavat maanantaina ja ne valmistuvat ensi vuoden kesäkuussa. Ruokala ja IT-lukusali rakennetaan tämän kesän aikana.
Kirjaston rakentaminen käynnistyy kesäkuun alussa ja kestää lähes tämän vuoden loppuun. Koulun toiminta jatkuu koko rakennustyön ajan.


kaupunkilehti Vartti 20.5.2009
Martsarin Kela sulkee ovensa
Kelan Martinlaakson toimisto suljetaan ensi vuoden alussa. Sen jälkeen lähin Kelan toimisto löytyy Myyrmäestä.
Toimisto suljetaan sen vähäisen asiakasmäärän vuoksi, mutta samalla Kela kehittää asiakaspalveluaan lisäämällä mahdollisuuksia sähköiseen asiointiin ja puhelinpalveluun.


Vantaan Sanomat 29.4.2009
Länsi-Vantaa on paitsiossa yläasteen harjaantumisopetuksessa
Länsi-Vantaalla ei ole tällä hetkellä 7.-9. -luokkalaisille harjaantumisopetuksen ryhmiä. Nämä oppilaat käyvät Hakunilan, Jokiniemen ja Jokirannan kouluissa.
Tämän hetken arvion mukaan vuonna 2012 Martinlaakson koulun peruskorjauksen ja laajennuksen valmistuttua tullaan harjaantumisopetus järjestämään myös Länsi-Vantaalla. Siihen asti 7.-9. -luokkien harjaatumisopetus järjestetään perusopetuksen johtajan Ilkka Kalon mukaan entiseen tapaan Keski- ja Itä-Vantaalla, ellei muuta päätetä.


Vantaan Sanomat 22.4.2009
Martsarilaiset tutustuivat hiukkaskiihdyttimien maailmaan
Euroopan hiukkastutkimuslaboratorio CERN on tuttu paikka Martinlaakson lukion opiskelijoille ja opettajille. Vuodesta 2001 lähtien noin 70 martsarilaista on vieraillut tutkimuslaboratoriossa.
CERN on ottanut opiskelijoita leirikouluun tämän vuosituhannen alusta lähtien. Lähes kaikki opiskelijat ovat olleet kahdeksan fysiikan kurssia suorittaneita abiturientteja.
- Leirikoulu hukkastutkimuskeskuksessa kestää kolme tiivistä päivää. Kahtena päivänä on vapaampaa ohjelmaa, esimerkiksi tutustuminen Punaisen Ristin museoon ja YK:n Euroopan tiloihin. CERN antaa ilmaisen koulutuksen, kertoo Martinlaakson lukion fysiikan opettaja ja vararehtori Irma Iho. Hän on myös matemaattisten aineiden opettajien liiton (MAOL) puheenjohtaja.
Opetushallitus tukee opiskelijoiden ja opettajien matkoja. CERN:in tavoitteena on houkutella lahjakkaita opiskelijoita tutkijoiksi. Opiskelijat ovat saaneet lisää intoa jatkaa fysiikan opintoja.


Vantaan Sanomat 18.4.2009
Tervetuloa Martinlaaksoon (pääkirjoitus)
Länsi-Vantaan repaleisille juna-asemille ei ole tiedossa pikaista kasvojenkohotusta (VS 12.4.). Kaikkien asemien lopulliseksi kunnostamisen takarajaksi on asetettu vuosi 2014. Etenkin Martinlaakson aseman kautta kulkiessa ei voi olla huomaamatta kuinka räjäiseen kuntoon se on päässyt. Martinlaaksosta etelään junaillessa huomaa myös graffitien ja muiden töhryjen hurjan määrän kiinteistöissä.
Vantaan Sanomien nettisivuilla artikkeli on herättänyt ansaittua keskustelua. Vantaankosken radan asemat asetetaan järjestykseen, jossa Martinlaakson asema on surkeimmassa jamassa, Louhelan suht hyvässä kunnossa ja Myyrmäki näiden välimaastossa.

Mitä mahtaa Martinlaaksoon ensimmäistä kertaa junalla saapuva vieras ajatella, kun jalkautuu vantaalaislähiöön järkyttävän asemarakennuksen kautta?
Asiasanat ghettoutuminen, sosiaaliset ongelmat, työttömyys, maahanmuuttajat, viina ja huumeet saattavat pyörähtää mieleen. Tulevatko mieleen myös televisiokuvat taannosista mellakoista Pariisin lähiöissä?


Vantaan Sanomat 15.4.2009
Lukion suosio kääntyi nousuun
Yli puolet vantaalaisista peruskoulun tai kymppiluokan päättävistä nuorista haki keväänyhteishaussa lukioon.
Yleislinjoista suosituimmat olivat Tikkurilan ja Martinlaakson lukioissa.


kaupunkilehti Vartti 15.4.2009
Lähiöhelmet kunniaan
Vantaa aikoo suojella vanhoja kerrostalolähiöitääään. 60- ja 70-luvulla rakennettuja alueita käydään parhaillaan alustavasti läpi, jotta niiden joukosta voidaan valita huomionarvoisimmat alueet tarkempia selvityksiä varten.
Kaivokselasta tehdään pilottisuojelukaava. kaavaan tehdään todennäköisesti määräyksiä esimerkiksi julkisivukorjauksiin liittyen, mutta kaavatyötä ei ole vielä aloitettu, Vantaan kaupungin maisema-arkkitehti Anne Mäkynen sanoo.
seuraavaksi Vantaalla selvitetään 70-luvun alun lähiöiden suojeluarvoja. Inventoitavia alueita valitaan parhaillaan. Vaihtoehtoja on paljon, kuten rajatorppa, Simonkallio, Malminiitty sekä Pähkinärinteen, Myyrmäen, Martinlaakson, Mikkolan, Hakunilan ja Länsimäen vanhat osat.


Vantaan Sanomat 10.4.2009
Länsi-Vantaan asemat ovat rähjäisiä ja likaisia
Länsi-Vantaan asemat ovat harmaita, haisevia ja likaisia. Ankeus jatkuu vielä muutaman vuoden. Myyrmäessä remontti alkaa aikaisintaan ensi vuoden syksyllä. Myyrmäen, Martinlaakson ja Louhelan asemat piti alun perin korjata ensi vuoteen mennessä, jolloin radalla oli tarkoitus siirtyä liityntäliikenteeseen. Nyt molemmat suunnitelmat ovat viivästyneet, sillä itse ratakin pitää korjata.
- "Eikä asemia kannata korjata ennen kuin rata siltoineen on kunnossa", toteaa Vantaan tilakeskuksen hankesuunnittelupäällikkö Jukka Hagelberg.
Ratahallintokeskuksen suunnitteluyksikön päällikkö Harri Yli-Villamo kertoo, että radan peruskorjausta on kaavailtu vuosille 2011 - 2012.
Radasta vastaa ratahallintokesku joka saa rahansa valtion budjetista. Asemat omistaa Vantaan kaupunki.
Asemat ovat imagohaitta

Asemat eivät nykyisellään ole vetovoimaisia vaan luotaantyöntäviä. Jatkossa asemien kunnolla on entistä enemmän merkitystä Vantaan imagolle, koska käyttäjinä on enemmän niin muualta tulevia suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin.
Näin muistuttaa asemista kannanoton antanut Keskustan Etelä-Vantaan yhdistys. Yhdistys vaatii perusteellista muutosta Vantaankosken radan asemien siivoamiseen ja kuntoon.


Helsingin Sanomat 25.3.2009
Vantaa päätti sulkea Variston ja Askiston avoimet päiväkodit
Vantaan opetuslautakunta päätti maanantaisessa kokouksessaan lakkauttaa Askiston avoimen päiväkoti Kirsikan ja Variston avoin päiväkoti Luhtituvan.
Avoin varhaiskasvatustoiminta jatkuu kolmessa avoimessa päiväkodissa: Myyrmäen Vaskikellossa, Martinlaakson soittorasiassa ja Pähkinärinteen Niittyvillassa.
Säästöä lakkauttamisen myötä syntyy vajaat 50 000 euroa.


Vantaan Sanomat 11.3.2009
Allergiapäiväkoti avaa ovensa kesällä
Martinlaakson Lintukallionkujalle avataan elokuun alussa kolmen lapsiryhmän allergiapäiväkoti Kivimäki. Päiväkoti palvelee Länsi-Vantaan ja Marja-Vantaa-Pakkalan alueen perheitä. Päiväkoti on tarkoitettu niille lapsille, joilla on laaja-alaisia allergioita.
Parasta aikaa korjattavana olevan Kivimäen päiväkodin rakennussuunnittelussa, ateriapalveluiden järjestämisessä ja sisustamisratkaisuissa on huomioitu laajempia allergioita sairastavien lasten tarpeet. Päiväkodissa on muun muassa oma keittiö lasten erityisruokavalioiden toteuttamiseksi.
Päiväkodissa työskentelevällä henkilökunnalla ja asiakkailla ei voi olla lemmikkieläimiä, eivätkä he voi tupakoida. Päiväkotiin voidaan sijoittaa myös muita lapsia, joiden perheet täyttävät nämä reunaehdot.


Helsingin Sanomat 13.1.2009
Pöyry aloittaa yt-neuvottelut 600:n kanssa
Teollisuuden konsultti- ja suunnitteluyhtiö Pöyry aloittaa yhteistoimintaneuvottelut yhteensä 600 työntekijänsä kanssa. Vaihtoehtoina ovat lomautukset, irtisanomiset ja muut sopeuttamistoimet.
Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmässä neuvottelut koskevat 350:tä työntekijää ja rakentamisen palveluissa 250:tä työntekijää. Lisäksi Pöyry aikoo vähentää 200:aa työpaikkaa metsäteollisuuden Brasilian-yksiköstä.
Pöyryn palkkalistoilla on yhteensä noin kahdeksan tuhatta konsulttia ja suunnittelijaa 47 maassa.


TV2 Urheilugaala 12.1.2009
Vuoden urheilijat palkittiin TV2:n gaalassa
Kaksinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Mika Häkkinen sai erikoispalkinnon hänen tärkeästä roolistaan Suomen urheilulähettiläänä.


Kaupunkilehti Vartti 7.1.2009
Martsarin aseman ostarityöt siirtyvät
Martinlaakson juna-aseman viereisen ostoskeskuksen purkaminen siirtyy. Alunperin tarkoituksena oli, että aseman ostoskeskus olisi rymäytetty maan tasalle keväällä. Tällä hetkellä arvioidaan kuitenki, että purkutöihin päästään vuoden 2009 syksyllä.
- Investointipäätökset tehdään todennäköisesti kesälomien jälkeen, joten purkutyöt aloitetaan ehkä loppusyksyllä, hankekehityspäällikkö Matti Syrjä kiinteistön omistavasta Citycon Oy:stä kertoo.


Tästä pääset suoraan muihin uutisiin vuosilta 1996 - 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 ja 2014

Sivun alkuun Pääsivulle

Näillä sivuilla käyty aiemmin 100650 kertaa.
Laskuri käynnistetty uudelleen
Olet :s näillä sivuilla kävijä 1.2.2011 jälkeen.
Kiitos käynnistä! Pistäydy uudelleenkin.

LKV Tuija Hurme Oy
Vapaata mainostilaa
martinlaaksolaisille
yrityksille
Ota yhteys tästä