Keskustelufoorumi KESKUSTELUFOORUMI


MARTINLAAKSON LINKIT

 Pääsivu Pääsivu
 Martinlaakson historiaa Martinlaakson historiaa
 Ajankohtaista Martinlaaksossa Ajankohtaista
       Martinlaaksossa v. 2015
 Tapahtumia Martinlaaksossa Edellisten vuosien
       tapahtumia

 Martinlaakson Asukasyhdistys ry Martinlaakson as. yhd.
 Koulut ja oppilaitokset Päiväkodit, koulut
       ja oppilaitokset
 Kaupungin palvelut Kaupungin palvelut
 Martinmiilu Martinmiilu
 Konserttitalo Martinus Konserttitalo Martinus
 Martinlaakson kirjasto Martinlaakson kirjasto
 Liikenne ja kaupat Liikenne, kaupat ja
       kauppakeskukset
 Yksityiset yritykset Yksityiset yritykset
 Martinlaakson Huolto Oy Martinlaakson Huolto Oy
 Martinlaakson voimalaitos Martinlaakson
       voimalaitos
 Martinlaakson apteekki Martinlaakson apteekki
 Sanomapaino Sanomapaino Oy
 Hansaprint Hansaprint Oy
 Pöyry Oyj Pöyry Oyj
 VTI Technologies VTI Technologies Oy
 Vantaan LähiönäyttämöVantaan Lähiönäyttämö

 Martinlaakso 30v Martinlaakso 30-vuotta
 Kuvakatsauksia Kuvakatsauksia
       Martinlaaksosta
 Martinmarkkinat Martinmarkkinat
 Projekteja Martinlaaksossa Merkittäviä projekteja
       Martinlaaksossa
 F1-ajajat Martinlaakson F1-ajajat
 Taloyhtiöiden vaiheita Eräiden taloyhtiöiden
       vaiheita

 Vantaan kaupungin sivut Vantaan kaupungin sivut
 Länsi-Vantaan alueportaali Länsi-Vantaan uusi
       alueportaali
 Vantaalla.info sivut Vantaalla.info sivut
 Martinlaakso Wikipediassa Wikipedia

 HSL aikatauluja Liikenteen aikataulut
 HSY jätehuolto Jätehuolto (HSY)

Etsi Etsi muuta Infoa tällä
tietoja Internetistä

Internet-pankkipalvelut:
Näillä sivuilla olevien joidenkin pdf-dokument-tien lukemiseen tarvitset Acrobat Reader-ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi tästä:
Acrobat Reader
Acrobat Reader

AJANKOHTAISTA MARTINLAAKSOSTA VUONNA 2004


Tälle sivulle keräytyy tapahtumia Martinlaaksossa vuonna 2004!

Vantaan Sanomat 22.12.2004
Huopikkaat, valenkii
Suomalais-venäläisen Marjotshka-päiväkodin joulujuhla menee nuottien mukaan, vaikka moni pikkuinen on joutunut jäämään kotiin flunssan takia. Laulu ei raikaa kaksiäänisenä vaan kaksikielisenä, sekä venäjäksi että suomeksi.
Vajaat kaksi vuotta toimineen Marjotshkan joulujuhla sisältää ensimmäistä kertaa joulukuvaelman seimineen ja itämaan tietäjineen. Päiväkodissa taiteillaan kulttuurien rajapinnalla. Venäläisille suurempi juhla on uusivuosi ja joulupukin sijaan lahjoja jakaa pakkasukko.


Vantaan Sanomat 22.12.2004
Martinlaakson lukion koristytöt MM-kilpailun
Martinlaakson lukion tyttöjen koripallojoukkue eteni koululaisten MM-kilpailuihin voittamalla Pohjois-Haagan yhteiskoulun 81-57 (40-21) Pirkkolassa.
Ensi huhtikuussa Puolan Wroclawissa pelattavaan MM-turnaukseen Martinlakson tytöt lähtevät ilman paineita. Vastaan asettuu 20 parasta koululaisjoukkuetta ympäri maailmaa.


Helsingin Sanomat, Alueuutiset 15.12.2004
Vantaa mitali kolmelle vaikuttajalle. Waris, Virtanen ja Dromberg saivat Vantaa-mitalit
Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen on myöntänyt Vantaa-mitalin pitkäaikaiselle kaupunginvaltuuston jäsenelle, opetusneuvos Kauko E. Warikselle sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, kunnallisneuvos Matti Virtaselle ja kansanedustaja Kaarina Drombergille.
Mitalit on myönnetty tunnustuksena kaikkien kolmen merkittävästä työstä Vantaan kunnallishallinnon hyväksi ja kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi.


Martinlaaksolaiset hyvin edustettuina linnan juhlissa
Itsenäisyyspäivän juhlissa presidentin linnassa nähtiin useita martinlaaksolaisia; Jorma Hynninen, Annikki Tähti (joka juuri oli täyttänyt 75 vuotta), Kaarina Dromberg sekä asukasyhdistyksemme hallituksen jäsen (tosin muussa ominaisuudessa) Marja Lieto, joka oli juuri saanut Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitlain kultaristein.


Helsingin Sanomat 2.12.2004
Yhteispalvelupisteitä puolustetaan Vantaalla
Vantaan asukaspalvelulautakunnan mielestä nykyiset yhteispalvelupisteet on säilytettävä Vantaalla. Lautakunta otti kantaa Vantaalla viime aikoina käytyyn keskusteluun, jossa yhteispalvelupisteiden olemassaoloa on kyseenalaistettu säästösyistä.
Lautakunnan mielestä muun muassa Länsi-Vantaalla tarvitaan kaksi yhteispalvelupistettä, Martinlaaksossa ja Myyrmäessä. Asukaspalvelu-lautakunnassa jaettiin asian käsittelyn yhteydessä Martinlaakson asukasyhdistyksen vetoomus sikäläisen yhteispalvelupisteen säilyttämisen puolesta.


Uusi kahvipaikka Martinkeskuksessa
Martinlaakson Optiikan entiselle paikalle Martinkeskuksen toisessa kerroksessa avattiin lauantaina 13.11.2004 juuri sopivasti Martinmarkkinoiden aikaan uusi kahvila.


Helsingin Sanomat 15.11.2004
Salo ja Bertollini kärjessä Kiinassa
Mika Salo ja Andrea Bertollini porhalsivat voittoon Zuhaissa Kiinassa ajetussa Kansainvälisen autoliiton GT-autojen sarjassa. Kaksikko teki Maserati-ajokillaan 1,6 sekunnin eron toiseksi tulleeseen saman tallin pariin Johnny Herbert ja Fabrizio de Simone.


TV-uutiset 5.11.2004
Mika Häkkinen palaa kilparadoille
TV-uutisissa vahvistettiin tieto Mika Häkkisen paluusta kilparadoille. Mercedes-Benz ilmoitti lauantaina virallisesti Stuttgartin perinteisissä juhlissaan, että Häkkinen ajaa kaudella 2005 DTM-sarjassa tehtaan AMG-Mercedes C-luokan autoa. Kaksinkertainen F1-maailmanmestari testasi Mercedeksen DTM-kilpa-autoa 12. ja 13. lokakuuta Lausitzringin radalla ja nyt sopimus on lopulta valmis.


Vantaan Sanomat 24.10.2004
Aluetoimikunta vastustaa uimahallin aukiolon supistamista
"Jos säästöjä pakko tehdä, pidetään ovet kiinni maanantaisin"
Martinlaakson aluetoimikunta ei kannata Martinlaakson uimahallin aukioloaikojen supistamista aamupäivisin. Toimikunnan mielestä kyse on laajasti liikuntamahdollisuuksiin ja kansanterveyteen vaikuttavasta asiasta. Viikonloppuisin täytyy perheille varata mahdollisuus yhteisiin uintihetkiin.
Toimikunta totesi kuitenkin ymmärtävänsä nykyisen taloustilanteen tuottamat säästövaatimukset ja päätti esittää vapaa-ajanlautakunnalle, että mikäli aukioloaikoja on pakko supistaa, niin supistusta ei tehtäisi aamupäivistä, vaan vastaava säästö hankittaisiin pitämällä halli kokonaan kiinni maanantait. Tällöin voisivat aamu-uimarit jatkaa hyvää harrastustaan lähes koko viikon ja toisaalta hallin huollot voitaisiin keskittää maanantaipäiviin.


Vantaan Sanomat 24.10.2004
Lidlille toimistotalo Kaivokselaan. Martinlaakson myymälähanke rauennut
Saksalaisomistuksessa oleva vähittäiskauppaketju Lidl keskittää hallintoaan Vantaan Kaivokselaan. Vanhan Kaarelantien varrelle valmistuvaan Lidlin toimitaloon tulee toimistotiloja neljään kerrokseen
Lidl on luopunut myymälän rakentamisesta Martinlaakson Kukintielle. Lidl oli halukas rakentamaan myymälän samalle tontille, jossa toimivat kylmä bensa-asema ja hampurilaisravintola. Hanke herätti asukkaissa voimakasta vastustusta, sillä myymälän asiakasvirran pelättiin aiheuttavan liikenneongelmia alueelle.


Martinlaaksoon Laajaniityntie1:een kaavaillaan 126 kerrostaloasuntoa
Apteekkien Eläkekassa hakee Martinlaaksoon, Laajaniityntie 1:een asemakaavan ja tonttijaon muutosta, joka mahdollistaa yhteensä 126 asunnon ja niitä palvelevien autopaikkojen rakentamisen. Lue tarkemmin
tästä.


Vantaan Sanomat 29.9.2004, Helsingin Sanomat 30.9.2004
Kuntouimarit suuttuivat suunnitelmasta supistaa Martinlaakson uimahallin aukioloaikoja (VS)
Martinlaaksolaiset vastustavat uimahallin aukioloaikojen lyhentämistä (HS)
Martinlaakson uimahallissa käy arkisin noin 350 uimaria päivässä. Viikonloppuisin kävijämäärä on vielä suurempi. Halli on avoinna maanataisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 6 - 20, keskiviikkoisin ja torstaisin halli aukeaa kello 13 ja sulkeutuu kahdeksalta illalla. Viikonloppuna halli on auki kello 11 - 17. Vapaa-aikatoimen menojen karsimissuunnitelmassa halli olisi auki vain arkisin, mutta ei iltaisin ja viikonloppuisin.
Martinlaaksolaiset ovat tuohtuneet Vantaan kaupungin suunnitelmista lopettaa kaikki aamuvuorot Martinlaakson uimahallissa ensi vuoden alusta lähtien. Lisäksi uimahallin ovet aiotaan pitää viikonloppuisin kokonaan kiinni. Uimahallin käyttäjät keräävät nimiä adressiin, jolla vastustetaan kaupungin liikuntatoimen suunnitelmia. Parissa viikossa listaan on kertynyt lähes 700 nimeä. Säästöjä etsinyt virkamiestyöryhmä iski silmänsä Martinlaakson uimahallin aamutunteihin, koska ne lopettamalla säästyisi yhden lipunmyyjän ja yhden uimavalvojan palkka.


Helsingin Sanomat 28.9.2004
Vantaalla kiisteltiin johtajan valinnasta
Vihreiden ehdokas, yhteiskuntatieteiden maisteri Katariina Poskiparta, 43, valittiin Vantaan asiakaspalvelujohtajaksi kaupunginvaltuustossa maanantaina (27.9.2004). Poskiparta on ensimmäinen vihreä kaupungin johtajistossa.
Valinnassa jouduttiin vaaliin, jossa Poskiparta sai 45 ääntä ja varatuomari Ari Toiva 11 ääntä. Yksitoista valtuutettua äänesti tyhjää.
Ennen vaalia käytiin kiivas keskustelu siitä, pitääkö virkaa täyttää ollenkaan. Kannattajat voittivat äänin 50-16.


TV2 Ruutulippu-ohjelma sunnuntaina 26.9.2004
Mika Salo sai pestin loppukaudeksi GT-urheiluautoluokan kilpailuihin legendaarisen Maseratin ratissa.


Vantaan Sanomat 19.9.2004
Pöyrylle 1,6 miljoonan euron ratasuunnittelutyö
Jaakko Pöyry Groupin Infrastruktuuri & Ympäristö -liiketoimintaryhmään kuuluva JP-Transplan Oy on allekirjoittanut sopimuksen ratahankkeen suunnittelusta Suomessa. Sopimuksen arvo on 1,6 miljoonaa euroa ja siihen sisältyy lisäksi noin 2 miljoonan euron optio jatkosuunnittelusta. Nyt saatu toimeksianto valmistuu maaliskuun 2005 loppuun mennessä.


Vantaan Sanomat 19.9.2004
Martinuksessa superviikko
Viikko 39 oli konserttitalo Martinnuksessa superviikko. Silloin Martinus-salin lavalla nähtiin muutaman päivän sisällä monta suosikkia: Juice Leskinen, Mikko Alatalo, Jari Sillanpää, Antti Sarpila, Pirjo Bergström, Old Time Jazzband ja Pellekaija Pum sekä Jyrki Anttila ja Anu Hälvä.


Vantaan Sanomat 15.9.2004
Katariina Poskiparta ja Ari Toiva vahvimmilla asukaspalvelujohtajaksi
Vantaan uuden asukaspalvelujohtajan valinta on edennyt loppusuoralle. Valtuusto valitsee uuden johtajan parin viikon päästä. Näillä näkymin paikassa ovat vahvimmin kiinni vihreitä edustava Katariina Poskiparta, 43, ja kokoomusta lähellä oleva sitoutumaton porvari Ari Toiva, 50.
Poskiparta ja Toiva selvisivät parhaiten henkilöarvioinnista, johon johtavista poliitikoista koostuva valintaraati lähetti viisi virkaan hakenutta. Kaikkiaan hakijoita oli 11. kunnallista kokemusta Poskiparta on hankkinut Tampereelta, jonka valtuustoryhmän johdossa hän toimi aikoinaan. Varatuomari Toiva on vantaalaispäättäjille ennestään tuttu. Hän on toiminut 1990-luvun alusta lähtien sosiaali- ja terveystoimen aluejohtajana


Vantaan Sanomat 15.9.2004
Jari Sillanpää ennakoi itselleen hikistä iltapuhdetta Martinuksessa
Jari Sillanpää lupaa laulaa omia ja lainattuja lauluja sekä potpureita konserttitalo Martinuksessa torstaina 23. syyskuuta. Entinen baarimikko on nimennyt kiertueen Syyscoctailiksi ja tarkentaa, että kesän festariohjelma on tuotu sisään. Syksyn kiertue korkataan käyntiin Martinlaaksossa.
- Tomppaa (Tom Jones), Ricky Martinia ja Abbaa, hän luettelee ja virnistää, että illasta on tulossa hikinen
- Ainakin mulla, kun mä riehun aika paljon.


MTV3 keskiviikkona 1.9. klo 19.30
Tämäniltaisessa "Salatut elämät"-sarjan jaksossa nro 938 käytiin pikaisesti myös Martinlaaksossa. Vain hetken kestäneessä kohtauksessa vaihdettiin muutamia vuorosanoja Martinlaakson bussiterminaalin portailla.


Vantaan Sanomat 29.8.2004
Korjausrakentaminen on päättymätön taival
Loistopaikassa viihdytään vuodesta toiseen
Martinlaakson Huolto täyttää 1. syyskuuta 35 vuotta. Näkyvimmin ajan kulumisen huomaa kerrostalojen kunnosta. Ensimmäiset kerrostalot Martinlaakson lähiöön valmistuivat 1969, josta eteenpäin rakentaminen alkoi toden teolla. Ajalleen tyypilliset pesubetonitalot ovat nyt muuttuneet suurelta osin yksilöllisiksi ja viihtyisiksi kerrostaloiksi..
Martinlaakson Huollon piirissä asuntoja on 3500, joista isännöinnin piirissä on 38 taloyhtiötä ja huoltotoimen runsas 50. Pitkälti yli puoleen osaketaloista on tehty ainakin julkisivukorjauksia.
Martinlaaksolaisten kiusana oleva lentomelukin on vähentynyt oleellisesti, kun vanhat kaksinkertaiset ikkunat on uusittu kolminkertaisiksi. Julkisivusaneerausten myötä myös lämmityskustannukset alenevat.
- Martinlaakso on aina ollut mainettaan parempi lähiö, jossa asukkaat ovat viihtyneet, vaikka aseman seutu aikoinaan heikensikin mainetta. Isännöitsijä Rauni Liikanen iloitsee erityisesti alueen kohonneesta imagosta.
- Eräs kiinteistövälittäjä kertoi taloista huokuvan, että niitä hoidetaan ja huolletaan hyvin., huomauttaa Liikanen. Asuntojen arvo on kohonnut Myyrmäen kanssa samalle tasolle. Sekin on osaltaan julkisivukorjausten ansiota.


Vantaan Sanomat 25.8.2004
Martinlaakso saa vieraita kummikoulusta Tansaniasta
Martinlaakson koulu ja lukio saavat seuraavien kahden viikon ajaksi vieraita Pohjois-Tansaniassa sijaitsevasta Kilingi Primary Schoolista, jonka kanssa yhteistoiminta on jatkunut jo kahdenkymmenen vuoden ajan.
Vierailijaryhmä koostuu kahdesta opettajasta ja neljästä oppilaasta, jotka ovat iältään 12-14 vuotiaita. Kilingiläiset saapuvat lauantaina ja majoittuvat martsarilaisten perheiden luona. Vierailu päättyy lauantaina 11. syyskuuta.


Häkkinen ja Salo uudelleen formula-ykkösiin?
Heinäkuun aikana on lehdissä useampaan otteeseen arvuuteltu Mika Häkkisen ja Mika Salon paluusta formula-ykkösiin. Mika Häkkisestä oli oikein otsikoitu hänen laihduttaneen itsensä F1-kuntoon. Lauantain 7.8.2004 uutisissa Mika Häkkinen oli jo yhdistetty F1:n BAR-talliin siellä tapahtuvien kuljettavaihdosten yhteydessä.
Näin loppukesästä alkaakin yleensä jo kierrellä erilaiset spekulaatiot F1-tallien seuraavan kauden kuljettajista.


Vantaan Sanomat 13.6.2004
Martinlaakson lukion Paula Kilpinen kirjoitti maan korkeimmat maantiedon pisteet
Paula Kilpinen kirjoitti valtakunnan parhaan pistemäärän Martinlaakson lukiossa. Arvosanat eivät hänen mukaansa kuitenkaan ole kaikki kaikessa.
- Sosiaalinen älykkyys on sellaista, mitä itse arvostan enemmän. Jotkut voivat olla sosiaalisissa taidoissa hyviä, hän sanoo.
Tuore ylioppilas kirjoitti reaalin, äidinkielen, lyhyen matematiikan, ruotsin, englannin ja lyhyen ranskan. Ranska meni just läpi. Just sen takia, kun oli niin monta ainetta, niin ei ollut siihen ranskaan voimavaroja.
Maantiedossa Kilpinen osasi vastata parhaiten jokeri-tehtävään maapallon metsistä. Palkinnoksi hyvästä suorituksesta Kilpinen sai kirjoja ja diplomeja maantieteelliseltä seuralta.


Vantaan Sanomat 13.6.2004
Virve Rostin lomaan kuuluvat golf, kirjat, sienet ja ystävät
Laulaja Virve Rostin ja Menneisyyden vangit -yhtyeen viimeiset keikat enne kolmen viikon kesälomaa olivat perjantaina hotelli Vaasassa ja lauantaina Yläneellä. Sunnuntai on ensimmäinen lomapäivä ja silloin vietetään bändin basisti polttareita.
- Olen vinkunut päästä mukaan, Rosti naurataa ja ajtkaa, että loma jatkuu ystävien ja kirjojen seurassa golfia unohtamatta.
Kolmisenkymmentä vuotta suomalaisella pop-taivaalla tuikkinut tähti asuu Martinlaaksossa, jota hän pitää oivallisena paikkana keikkatyöläiselle. Sieltä pääsee kätevästi joka suuntaan - myös kanttarelliapajille.


Kauppalehti 14.6.2004 / Millenium-teknologiapalkinnon mainosliite
VTI Technologies kiri maailman kärkeen
Edelläkävijyys on siivittänyt suomalaisen VTI Technologies Oy:n uskomattomaan menestykseen autoteollisuuden anturitoimittajana. VTI:llä on Vantaan Martinlaaksossa vuonna 1998 rakennettu 12 000 neliömetrin suuruinen tehdas tuotekehitys- ja puhdastiloineen. Vuonna 2005 nykyisen tehdasrakennuksen viereen valmistuu uusi samankokoinen rakennus. Rakennuksen kokonaisinvestointi on 80 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä tulee kasvamaan 300:lla.


Vantaan Sanomat, 2.6.2004
Vantaanjoen Juoksu odottaa edelleen katsomoa Martinlaakson kentälle
Vantaalainen pesäpalloseura Vantaanjoen Juoksu odottaa edelleen luvattua katsomoa Martinlaakson kentälle. Vantaan kaupunki on ottanut kentän yhdeksi perusparannuskohteeksi, mutta ei voi luvata, että katsomo olisi pystyssä jo tämän vuoden aikana. Perusparannussunnitelma koskee vuosia 2005 - 2007.
- Emme pysty tarjoamaan minkäänlaisia kunnollisia olosuhteita erilaisia otteluita ja tapahtumia varten, ennenkuin katsomo on pystytetty kentän etelä-rinteeseen, puheenjohtaja Petteri Piepponen täräyttää.
- Seuramme miehet pelaavat Suomi-sarjaa, naiset tällä haavaa maakunta-sarjaa ja B-tytöt karsvat superpesikseen pääsystä, joten kilpailulliset olosuhteet alkavat olla kunnossa, mutta kentän ympäristö ei vielä ole lähes tulkoonkaan Pesäpalloliiton vaatimalla tasolla, Piepponen sanoo.


Entiset Martinlaaksolaiset kilpa-autoilijat jälleen vauhdissa
Lauantaina 29.5.2004 Mika Häkkinen käväisi Suomessa ajamassa Ahvenistolla yhdessä Porsche-cupin osakilpailussa. Aika-ajossa hän saaviutti kolmannen lähtöruudun, mutta itse kilpailussa hän ampaisi suoraan kärkeen ja piti ykkössijan maaliin saakka. Sunnuntaisessa toisessa osakilpailussa Häkkinen sijoittui toiseksi.
Mika Salo puolestaan pistäytyi samalla kilparadalla ja ajoi kotimaisen rata-autoilun pääluokassa Super 2000-sarjassa lauantain aika-ajossa päivän nopeimman ajan. Sunnuntaina ajetussa varsinaisessa kilpailussa Salo sijoittui kuitenkin toiseksi.


Vantaan Sanomat 19.5.2004
Pääkaupunkiseudun toinen Cassa Martinlaaksoon
Ruokakeskon halpamyymäläketju Cassa avaa 27. toukokuuta toisen kaupan pääkaupunkiseudulle. Cassa aloittaa toimintansa Vantaan Martinlaaksossa, kauppakeskus Martinkeskuksessa. Helmikuussa ketju avasi myymälän Vantaan Koivukylässä.
- Tähänastiset kokeilut ovat olleet rohkaisevia, sillä Cassojen toiminta on käynnistynyt odotettuakin paremmn. Nyt testaamme ensimmäistä kertaa, kuinka Cassa otetaan vastaan kauppakeskuksessa, ketjun toimitusjohtaja Mika Rautiainen toteaa.
Martinkeskuksen Cassa on ketju 11. kauppa. Kaikki Cassat ovat testikauppoja. Päätökset testin pituudesta ja jatkotoimenpiteistä tehdään kesän jälkeen. Tavoitteena on luoda K-ryhmälle kilpailukykyinen toimintamalli myös Suomen halpahintamarkkinoilla testaamalla uutta konseptia eri puolilla maata.
Alkuvuodesta ilmestyi Martinlaaksontien ja Laajaniityntien kulmaukseen kookas ja näyttävä Martinkeskuksen liikkeitä esittelevä mainospylväs, jossa K-kaupan mainos oli nyt vaihtunut Cassa-mainokseksi.


Seura nro 17
Viisi vuotta sitten avioituneet Mika Ja Noriko Salo saivat toisen lapsensa, pienen tyttövauvan maanantaina 19.4.2004. Tytteli painoi syntyessään kolme ja puoli kiloa ja oli 50 senttiä pitkä. Kaksivuotias Max-isoveli ja muu perhe matkusti Sveitsin Luganoon uuden tulokkaan syntymisen jälkeen.


TV-Maailma nro 17
Euroopanlaajuisen Music TV:n juontajaksi on valittu huhtikuussa iranilaissuomalainen Axl, joka kymmenkunta vuotta sitten tunnettiin Caro Smith-nimisenä koulupoikana Martinlaaksossa. Hän valmistui tänäkeväänä ylioppilaaksi ja siirtyi nyt Vantaalta Tukholmaan MTV:n studioihin.


Viva-kiinteistöt muutti
Huhtikuun alussa Kiinteistötoimisto Viva-kiinteistöt Oy:n Martinlaakson toimipiste kokosi yhteen eri puolilla Martinkeskusta sijainneet työpisteet yhteen entisen Sinellin tiloihin Martinkeskuksen ensimmäisessä kerroksessa.


Vantaan Sanomat, 17.3.2004
Uudenmaan ympäristökeskus: Martinlaakson kaasutuslaitoksen lupa kumottiin väärin perustein
Uudenmaan ympäristökeskuksen mielestä Vaasan hallinto-oikeus kumosi Martinlaaksoon kaavaillun kierrätyspolttoaineen kaasutuslaitoksen ympäristö-lupapäätökset väärin perustein. Siksi Länsi-Suomen ympäristölupaviraston myöntämät lupapäätökset tulisi pitää muuttamattomina voimassa.
Uudenmaan ympäristökeskuksen mukaan jätteestä tuotettu puhdistettu kaasu ei ole jätettä, ja sen polttoon ei ole tarvetta soveltaa jätteenpolttoa koskevia säädöksiä.
Ympäristökeskuksen mukaan Vaasan hallinto-oikeus on soveltanut päätök-seensä normistoa, joka ei ole lupapäätösten tekohetkellä voimassa. Lisäksi hallinto-oikeuden päätöksellä olisi voimaan jäädessään suuntaa antava vaikutus. Päätös ohjaa huomion savukaasujen puhdistukseen eikä siinä tarkastella poltettavan kaasutuskaasun käsittelyä.


Vantaan Sanomat, 23.3.2004
Laajavuorelaisten lelukeksintö ylsi kolmannelle sijalle
Vantaan Laajavuoren koulun joukkue sai kolmannen palkinnon Teknologiateollisuuden "Tämä toimii"-teknologiakilpailussa. Alexis Balacin, Tuomas Pasasen, Tia Laineen ja Linda Nguyenin joukkueen Lilli-lintu vei kolmannen sijan 1. - 3.-luokkalaisten sarjassa. Edelle kirivät Kuhan koulun joukkue Ranualta ja Herralan koulun joukkue Ilmajoelta.
Aluekilpailuissa oli mukana yhteensä 2800 nuorta keksijää 700 erilaisen lelun kanssa. Teknillisellä korkeakoululla pidettyy loppukilpailuun pääsi 29 joukkuetta.


Helsingin Sanomat, 17.3.2004
Jorma Hynninen tekee levyllisen savottalauluja
Professori Jorma Hynninen laulaa levyllisen metsätyöläisten savottalauluja Metsämiesten Säätiön rahoittamassa metsätaloustyön perinteen tallennushankkeessa. Mukana levyllä ovat sovittajapianisti Timo Alakotila ja hanuristi Maria Kalaniemi. Syksyllä ilmestyvän levyn tuottaa Suomen Uittoperinneyhdistys.


Vantaan Sanomat, 14.3.2004
Martinlaakson asema täyttyi tussitöhryistä
Vantaalaisten ja espoolaisten nuorten joukko rikkoi ikkunan sekä yleisöpuhelimen Martinlaakson asemalla tiistaina iltapäivällä. Epäiltynä on noin kymmenen nuoren joukko, joka rikkomisen lisäksi piirteli tussilla seiniin ja oviin.
Ulkopuolinen henkilö hälytti paikalle poliisin, joka tavoitti kolme epäiltyä tuntomerkkien perusteella hieman tapahtuman jälkeen. Kiinniotetut ovat 18- ja 19-vuotiaita.
Vahingonteosta voi saada sakkorangaistuksen ja jopa vankeutta. Usein määrätään myös vahingonkorvauksia. Martinlaakson aseman hoito on Vantaan kaupungin vastuulla.


Vantaan Sanomat, 10.3.2004
Laajavuoren koululaisten keksimä lelu toimii taas
Pienet keksijät jo toisen kerran finaaliin teknologiakilpailussa. Pienet keksijät tulevaisuuden leluineen täyttivät Vantaan ammatillisen koulutuskeskuksen Myyrmäen opetusyksikön juhlasalin, jossa järjestettiin Teknologiakeskus ry:n Tämä toimii!-kilpailuun liittyvä aluekilpailu. Vakes isännöi alueekilpailua jo toista kertaa.
Vantaalta jatkoon pääsivät Laajavuoren koulun 2 B luokalta Alexis Balac, Tia Laine, Tuomas Pasanen ja Linda Nguyen.
Teknologiakilpailussa valmiista materiaalipaketista tulee keksiä ja valmistaa tulevaisuuden liikkuv lelu. Joukkueet ovat nelihenkisiä ja joukkueessa tulee olla sekä tyttöjä että poikia. Lelun lisäksi arvioidaan myös lelusta tehtyä mainosta ja työvaiheista kertovaa päiväkirjaa.


Vantaan Sanomat, 3.3.2004
Martinlaaksontien ja Vantaanlaaksontien risteykseen kiertoliittymä
Kaupunki toteuttaa Martinlaaksontien ja Vantaanlaaksontien risteyksen parantamisen todennäköisesti kiertoliittymänä. Liittymää ryhdyttäneen paran-tamaan siinä vaiheessa, kun Vantaanlaaksontien ja Vanhan Nurmijärventien väliin kaavoitettavana olevan niin sanotun Kummilan alueen rakentaminen käynnistyy.


Marja-radan yleissuunnitelma on julkisesti nähtävillä
Marja-radan yleissuunnitelma on valmistunut ja on nähtävillä mm. Martin-laakson yhteispalvelupisteessä Laajaniityntie 3. Suunnitelma on julkisesti nähtävillä 26. toukokuuta saakka. Asiasta voi tarkemmin lukea Vantaan kaupunkisuunnitteluyksikön sivulta.


Kerrostaloja toimistotalon paikalle Laajaniityntiellä
Asemakaavan muutoshakemuksen nro 001842, Martinlaakso, mukaan Apteekkien Eläkekassa on hakemassa 6 - 8 kerroksisten asuinkerrostalojen rakentamista Laajaniityntie 1:ssä sijaitsevan toimistotalon paikalle. Asiasta voi tarkemmin lukea Vantaan kaupunkisuunnitteluyksikön sivulta.


Valintatalo muuttuu Alepaksi
Aseman liikekeskuksen toisessa kerroksessa sijaitseva Valintatalo muutetaan Alepaksi maaliskuun aikana.


Vantaan Sanomat, 15.2.2004
K-Market Martinkeskus lopettaa viikon kuluessa
K-kauppias Riitta Martiskainen on lopettamassa kaupanpidon Martin-laaksossa. Martinkeskuksessa alkaa maanantaina loppuunmyynti, joka kestää kauppiaan arvion mukaan noin viikon.
Kauppias etsiskelee itselleen uutta kauppapaikkaa pääkaupunkiseudulta. Laajaniityntielle ei näillä näkymin ole luvassa uutta yrittäjää.
- Lopettamisen syy on kannattavuudessa. Nyt mietimmekin mitä liikepaikan kanssa teemme. On vielä auki, käytämmekö tiloja omaan toimintaan, vai vuokraammeko ne ulkopuolisille, Keskon aluejohtaja Timo Huurtola kertoo.

Myös askartelutarvikkeita myyvässä Sinellissä on ollut jo jonkin aikaa muuttoloppuunmyynti.


Vantaan Sanomat, 18.1.2004
Vantaan Energia valittaa Martinlaakson kaasutusvoimalaitoksen luvan hylkäämisestä
Vantaan Energia valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Martinlaakson kaasutuslaitoksen lupapäätöksestä. Vaasan hallinto-oikeus hyväksyi viime vuoden lopulla luonnonsuojelujärjestöjen lupahakemuksesta tekemän valituksen ja palautti luvan uudelleen käsiteltäväksi.
Hallinto-oikeuden mielestä kierrätyspolttoainetta käyttävässä Martinlaakson kaasutuslaitoksessa olisi kysymys jätteen polttamisesta, minkä vuoksi lupa täytyisi hakea jätteenpolttolaitokselle. Vantaan Energian näkemyksen mukaan Martinlaakson kaasutuslaitoksessa on kysymys polttoaineen muutoksesta.
Kierrätyspolttoaineella korvattaisiin noin 30 prosenttia Martinlaakson voimalaitoksessa käytettävästä kivihiilestä. Toimitusjohtaja Ismo Jauhiaisen mukaan samalla logiikalla, jolla kaasutuslaitoksen lupa on evätty, voitaisiin myös jätepaperista uutta paperia valmistavat laitokset katsoa jätteenkäsittelylaitoksina. Nekin keräävät raaka-aineekseen jätepaperia.


Alueuutiset, 17.1.2004
Vantaan lukiot houkuttelevat viestinnällä ja virtuaalilla
Mihin mennä peruskoulun jälkeen?

Viime vuoden suosituimman lukion titteliä hallitsee viime vuoden tilastojen perusteella Tikkurilan lukio. Martinlaakson lukioon sensijaan oli pääsyvaatimuksena Vantaan korkein keskiarvo.


Alueuutiset, 17.1.2004
Vantaalle kolme uutta ennakkoäänestyspaikkaa
Vantaan keskusvaalilautakunta päätti torstain kokouksessaan esittää perustettavaksi kolmea uutta ennakkoäänestyspaikkaa Vantaalle. Uusia ennakkoäänestyspaikkoja tarvitaan, sillä useita postitoimipaikkoja on lakkautettu ja asiamiespostien tilat ovat yleensä riittämättömiä äänestyksen järjestämiseen.
- Esityksemme mukaiset uudet paikat ovat Länsimäen ja Martinlaakson yhteispalvelupisteet sekä Korson Lumo, kertoo keskusvaalilautakunnan sihteeri Merja Sundström.


Helsingin Sanomat, 6.1.2004 (nimitykset)
Martinlaakson voimalan jätelaitosten luvat nurin
Vaasan hallinto-oikeus on palauttanut uudelleen käsiteltäväksi Vantaan Martinlaakson jätteenpolttolaitoksen ja kaasutuslaitoksen ympäristöluvat. Länsi-Suomen ympäristölupaviraston luvasta valittivat Suomen luonnon-suojeluliitto, Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri sekä Vantaan ympäristö-yhdistys.
Ympäristölupaviraston olisi oikeuden mukaan pitänyt käsitellä kierrätys-polttoaineen kaasutuslaitosta ja kaasua polttavaa voimalaitosta yhtenä kokonaisuutena. Koko prosessia olisi pitänyt tarkastella jätteenpolttona. Kun näin ei tehty, olivat päätöksessä voimalalle asetetut lupamääräykset puutteellisia. Lisäksi osa kierrätyspolttoaineen kaasutuslaitoksen toiminnasta sijoittui asemakaavan vastaisesti.


Kauppalehti, 2.1.2004 (nimitykset)
Starkki Oy:n Vantaa-Martinlaakson yksikön päälliköksi on nimitetty 1.1.2004 alkaen Mikko Heiska. Hän siirtyy Espoon yksiköstä vastaavasta tehtävästä yksikön päällikön Heljä Evan vanhempainvapaan sijaiseksi.

Sivun alkuun

Helsingin Sanomat 31.12.2003
Junalippujen hinnat nousevat
Useimpien junalippujen hinnat nousevat vuoden vaihteessa. Pääkaupunki-seudun vyöhykealueella junalippujen hinta nousee keskimäärin 2 prosenttia. 30 päivän liput kallistuvat vyöhykealueella noin prosentin.
VR:n valtakunnallisen puhelinpalvelun numero muuttuu aikataulukauden vaihtuessa 11. tammikuuta 2004. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen liittyvissä asioissa numero on 0600-41903 ja 0600-41904. Puhelinpalveluun soittaminen muuttuu maksulliseksi. Puhelu maksaa aiakkaalle yhden euron, johon lisätään paikallisverkkomaksu. uusi hinta tulee voimaan yhtäaikaa numeromuutosten kanssa.

Sivun alkuun

Tästä pääset vanhempiin uutisiin vuosilta 1996 - 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 ja 2006

Sivun alkuun Pääsivulle

Näillä sivuilla käyty aiemmin 100650 kertaa.
Laskuri käynnistetty uudelleen
Olet :s näillä sivuilla kävijä 1.2.2011 jälkeen.
Kiitos käynnistä! Pistäydy uudelleenkin.

LKV Tuija Hurme Oy
Vapaata mainostilaa
martinlaaksolaisille
yrityksille
Ota yhteys tästä