Keskustelufoorumi KESKUSTELUFOORUMI


MARTINLAAKSON LINKIT

 Pääsivu Pääsivu
 Martinlaakson historiaa Martinlaakson historiaa
 Ajankohtaista Martinlaaksossa Ajankohtaista
       Martinlaaksossa v. 2015
 Tapahtumia Martinlaaksossa Edellisten vuosien
       tapahtumia

 Martinlaakson Asukasyhdistys ry Martinlaakson as. yhd.
 Koulut ja oppilaitokset Päiväkodit, koulut
       ja oppilaitokset
 Kaupungin palvelut Kaupungin palvelut
 Martinmiilu Martinmiilu
 Konserttitalo Martinus Konserttitalo Martinus
 Martinlaakson kirjasto Martinlaakson kirjasto
 Liikenne ja kaupat Liikenne, kaupat ja
       kauppakeskukset
 Yksityiset yritykset Yksityiset yritykset
 Martinlaakson Huolto Oy Martinlaakson Huolto Oy
 Martinlaakson voimalaitos Martinlaakson
       voimalaitos
 Martinlaakson apteekki Martinlaakson apteekki
 Sanomapaino Sanomapaino Oy
 Hansaprint Hansaprint Oy
 Pöyry Oyj Pöyry Oyj
 VTI Technologies VTI Technologies Oy
 Vantaan LähiönäyttämöVantaan Lähiönäyttämö

 Martinlaakso 30v Martinlaakso 30-vuotta
 Kuvakatsauksia Kuvakatsauksia
       Martinlaaksosta
 Martinmarkkinat Martinmarkkinat
 Projekteja Martinlaaksossa Merkittäviä projekteja
       Martinlaaksossa
 F1-ajajat Martinlaakson F1-ajajat
 Taloyhtiöiden vaiheita Eräiden taloyhtiöiden
       vaiheita

 Vantaan kaupungin sivut Vantaan kaupungin sivut
 Länsi-Vantaan alueportaali Länsi-Vantaan uusi
       alueportaali
 Vantaalla.info sivut Vantaalla.info sivut
 Martinlaakso Wikipediassa Wikipedia

 HSL aikatauluja Liikenteen aikataulut
 HSY jätehuolto Jätehuolto (HSY)

Etsi Etsi muuta Infoa tällä
tietoja Internetistä

Internet-pankkipalvelut:
Näillä sivuilla olevien joidenkin pdf-dokument-tien lukemiseen tarvitset Acrobat Reader-ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi tästä:
Acrobat Reader
Acrobat Reader

TAPAHTUMIA MARTINLAAKSOSSA VUONNA 2002


Tälle sivulle on kerätty tapahtumia Martinlaaksossa vuonna 2002!


Helsingin Sanomat 16.11.2002
Uusia sähköjunia myös Leppävaaraan ja Martinlaaksoon

VR on siirtänyt uusia SM4-matalalattiajunia myös Leppävaaran ja Martinlaakson kaupunkiradoille. Kummallakin reitillä kulkee toistaiseksi vain yksi matalalattiainen sähköjuna.
Junat on siirretty näille reiteille pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n toivomuksesta. näin on kertonut VR:n tuotantopalvelupäällikkö Antti Kylkilahti. YTV on toivonut, että kaikki kaupunkirataa käyttävät voivat valita matalalattiavaihtoehdon, joka soveltuu mm. pyörätuolilla liikkuville. YTV:n liikennejohtaja Niilo Järviluoma toteaa kuitenkin, että ei voida taata millä vuorolla junat kulkevat, koska kalustoa on niin vähän.
VR:llä on tällä hetkellä käytössä kymmenen SM4-junarunkoa, joista kahdeksaa käytetään kerrallaan kierrossa. Nyt P-, I- ja K-vuoroilla pääradalla liikeenöidyistä kaksi runkoa siirtyy Leppävaaran A-juniin ja Vantaankosken M-juniin.


Martinlaakson Asukasyhdistys mukana Martinmarkkinoilla Martinkeskuksessa
Martinlaakson Asukasyhdistys mukana Martinmarkkinoilla Martinkeskuksessa 9.11.2002. Tästä näet muutaman kuvan tapahtumasta.


Huumeneulojen vaihtopiste!
Helsingin Sanomissa olleen uutisen mukaan Sosiaali- ja terveyslautakunta oli kaavailemassa huumeneulojen vaihtopistettä Martinlaakson Martinkeskukseen. Asukasyhdistyksen saaman tiedon mukaan Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksessä ei ole kuitenkaan mainintaa tästä vaihtoehdosta.


Lidl-kauppa Martinlaaksoon
Martinlaakson Asukasyhdistys ry on ottanut kantaa LIDL-kauppaketjun Martinlaaksoon suunnitteleman myymälän asemakaavamuutosesitykseen. Kannanottomme näet tästä.


Mika Salo ei aja enää ensi vuonna Toyotalla
Toyota julkisti keskiviikkona 28.8.2002 tiedotteen, jonka mukaan Toyota-talli ja Mika Salo lopettavat yhteistyön yhteisestä päätöksestä. Myöskään Alan McNish ei jatka enää ensi vuonna Toyotalla.
Mika Salon paikalle on valittu ranskalainen Olivier Panis.
Toyota-tallin tiedotteeseen johtaneita syitä voi vain arvailla puolin jos toisin. Mikäli muita työtarjouksia ei ole näkyvissä, saattaa Mika Salo vetäytyä oleskelemaan Sveitsin kotiinsa.


Vantaan Sanomat 28.8.2002
Lidl havittelee kauppapaikkaa Martinlaaksoon
Saksalainen vähittäiskaupparyhmä Lidl havittelee kauppapaikkaa Martinlaaksosta huoltoasemakorttelista Martinlaaksontien ja Hämeenlinnanväylän risteyksestä. Tontille on tarkoitus sijoittaa noin 1270 kerrosneliömetrin suuruinen päivittäistavaramyymälä.
Neste Markkinointi Oy:n omistama tontti on asemakaavassa moottoriajoneuvojen huoltoasemien korttelialuetta. Korttelissa olevan hallintayksikön omistaa Burger-In Oy, jonka kanssa Lidl Suomi Kommandiittiyhtiöllä on maanvuokrasopimus.
Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö hakee asemakaavamuutosta siten, että huoltoasemien korttelialue muutetaan elintarvikkeiden ja teollisuustuotteiden vähittäiskauppaa varten. Tarkoitus on, että alueella säilyy myös hampurilaisravintola ja kylmä polttonesteiden jakeluasema.


Vantaan Sanomat 25.8.2002
Martinlaaksoon ja Hiekkaharjuun kioskipostit syksyllä
Suomen Posti Oy ja Wihuri Oy hakevat parhaillaan franchising-yrittäjiä vetämään uutta Kymppi-Posti-palvelukonseptia. Palvelussa yhdistetään täydet postipalvelut ja kioskin ominaisuudet leivonnaisineen ja myöhäisine aukioloaikoineen.
- Asiointi on keskittymässä ostoskeskuksiin ja on syntymässä lähipalvelujen vaje, kertoo projektijohtaja Kari-Juhani Lehtonen Postista.
Pelkät postipalvelut eivät lähiössä kannata, joten niitä on tuettu yli neljänsadan päivittäistavaran valikoimalla. Martinlaakson ja Hiekkaharjun Kymppi-Postit tulevat nykyisten postikonttoreiden tiloihin Kivivuorentielle ja Leinikkitielle.


Vantaan Sanomat 7.8.2002
Häkkisen monumenttihanke jäissä
Mika Häkkisen päätös vetäytyä formularadoilta yllätti formulatähdelle monumenttia Vantaalle suunnitelleen toimikunnan. - Olimme ajatelleet, että Häkkinen palaa radoille syksyllä uudella vauhdilla. Hänen ratkaisunsa pistää vähän miettimään, mitä patsashankkeelle tehdään. Jos Mikalla itsellään on intoa, hankettavoidaan viedä eteenpäin, patsastoimikunnan puheenjohtaja Esa Laaksonen sanoo. Vähään aikaan asialle ei ole tehty mitään.


Metro 18.6.2002
Vantaankoskelle lisää toimitilaa
Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina suunnitelman, jonka mukaan Vantaankosken aseman ympärille saa rakentaa kuusikerroksisia toimistokortteleita kaikkiaan 96 000 kerrosneliömetriä.


Vantaan Sanomat 16.6.2002
Martinlaakson postin puolesta 550 nimeä
Kaikkiaan 550 martinlaaksolaista on 23.5. - 10.6. välisenä ajankohtana allekirjoittanut vetoomuksen Martinlaakson postitoimiston ja postipalvelujen turvaamisen puolesta.
- Olemme voittaneet taistelumme. Yhtään postin pilkkojaksi halukasta tahoa, "yrittäjää", ei ilmoittautunut määräaikaan mennessä Martinlaaksossa, nimien keräykseen osallistunut Sakari Talvitie sanoo.
Martinlaakson asukasyhdistys ihmettelee tällaista salamyhkäistä toimintaa (postin toimintojen muuttaminen asiamiespostiksi), josta ei ollut missään yhteydessä tiedotettu julkisuudessa.


Vantaan Sanomat 12.6.2002
Martinlaaksoon toivotaan lisää pankkipalveluja

Martinlaakson aluetoimikunta (asukasyhdistyksen aloitteesta) oli myös huolissaan Martinlaakson pankkipalveluiden säilymisestä. Matinlaakson 11 000 asukkaan alueella on vain yksi Sampo-pankin konttori. Aluetoimikunta päätti pyytää Nordea-pankin Myyrmäen konttorilta selvitystä, onko Nordean jo kerran lakkauttamaa Martinlaakson konttoria mahdollista palauttaa takaisin.


ASUKASFOORUMI MARTINLAAKSOSSA 11.6.2002
Martinlaakson asukasfoorumi järjestetään 11.6.2002 klo 18.00 - 20.00 Mercuria Business Schoolin vanhassa auditoriossa Martinlaaksontie 36. Katso ilmoitus TÄSTÄ


Vantaan Sanomat 5.6.2002
Pääkirjoitus: Luonteva valinta
Pitkäaikaisen kansanedustajan, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kaarina Drombergin nouseminen uudeksi kulttuuriministeriksi on monestakin syystä hyvin perusteltu. Maan suurimman vaalipiirin edustus, joka on Paavo Lipposen hallituksessa ollut tähänasti asuntoministeri Suvi-Anne Siimeksen (vas. ) varassa, saa vahvistusta. Sivistysvaliokunnan puheenjohtajan ja Suomen kirjastoseuran puheenjohtajan valinta kulttuuriministeriksi on kokoomukselta luonteva ratkaisu.


Vantaan Sanomat 2.6.2002
- Kaarina Dromberg valittiin yllättäen ministeriksi
Kokoomuksen eduskuntaryhmä nimesi Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan kaarina Dombergin (60) ehdolle uudeksi kulttuuriministeriksi. Virallisen vahvistuksen ministerinimitys saa presidentin esittelyssä myöhemmin.
Valinnan vuoksi Vantaan valtuustolle joudutaan valitsemaan uusi puheenjohtaja.


Helsingin Sanomat 1.6.2002
Vantaan tekninen toimiala säästää koulujen siivouksessa ja katujen puhdistuksessa
Vantaan koulujen peruspesua, ylläpitosiivouksia sekä ikkunoiden pesua vähennetään ja kunnossapitotöitä karsitaan lopppuvuodesta.
Säästöesityksiin kuuluu myös mm. vartioinnin vähentäminen Martilaakson asemalla (???).


Vantaan Sanomat 29.5.2002
- VTI Hamlinille uusi omistaja
Maailman johtava liikkeenmittausantureiden kehittäjä ja valmistaja, Vantaalla (Martinlaaksossa) toimiva VTI Hamlin on siirtynyt ruotsalaisen EQT Northern Europe-pääomasijoitusrahaston (EQT) omistukseen.
Kaupassa amerikkalainen Breed Technologies, Inc. myy Hamlinin koko osakekannan ja liiketoiminnan EQT:lle. Omistus siirtyy kesäkuun viimeisellä viikolla edellyttäen, että kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan. VTI Hamlin Oy vaihtaa nimensä 1.7.2002 alkaen VTI technologies Oy:ksi.


Perinteinen RESIINARALLI 26.5.2002
Perinteinen RESIINARALLI järjestetään nyt jo 25:nnen kerran Laajavuoren koululla. Tarkempia tietoja paikallisissa lehdissä sekä Lionsin omassa julkaisussa.


Vantaan Sanomat 24.4.2002
- Ahtisaari tulee Martinlaakson lukioon
Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari ovat lupautuneet kunniavieraiksi Martinlaakson lukion ja koulun juhlaan, jonka aiheena on martinlaaksolaisten kummikouluprojekti tansaniassa. Juhla järjestetään maanantaina 29.4.2002. Ahtisaaren YK:lta saama selvitystehtävä Israelissa saattaa vaikuttaa hänen osallistumiseensa tähän tilaisuuteen.


Vantaan Sanomat 24.4.2002
- Partiotapahtuma Martinlaaksossa sunnuntaina 28.4.2002
Vantaan partiolaiset esittelevät toimintaansa Partiopamaus-tapahtumassa sunnuntaina.partiolippukunta Vantaan Metsänkävijöiden tapahtuman teemana on tänä vuonna "mennään metsään". Partiopamaus Koivikkorinteen partiomajassa Martinlaakson Kivimäessä (viitoitus) sunnuntaina klo 10 - 15.


Vantaan Sanomat 24.4.2002
- Koivukylän ja Martinlaakson lukiot viettivät yhteistä tiedepäivää
Koivukylän ja Martinlaakson lukiot viettivät tiedepäivää tiedekeskus HeurekassaLukioiden ensimmäisen vuosiluokan opiskelijat tutustuivat tieteen mahdollisuuksiin ja toisiinsa ohjelman puitteissa.


Vantaan Sanomat 10.4.2002
- Lapset tuikkivat Martinuksen tähtinä
Ilo esiintymisestä välittyi Lasten laulugaalassa yleisöön asti, kun parikymmentä 4 - 12 vuotiasta laulajaa esiintyi vuorollaan Martinuksen lavalla. Kyseessä ei ollut kilpailu, vaantärkeintä oli rohkaista lapsia laulamaan ja kasvattaa heidän itseluottamustaan.


Martinlaakson kotisivuilla on nyt uusi osoite
Jo vuoden verran ovat nämä kotisivut kärsineet tilanpuutteesta, koska yksityisheenkilön kotisivutila on Kolumbuksessa rajattu 10 megatavuun. Nyt on Martinlaakson asukasyhdistyksen puitteissa päästy kehittämään sivuja edelleen ja saatu hakituksi näille sivuille uusi osoite. Sivuille on nyt lisätty asukasyhdistykseen liittyviä sivuja ja aineistoa. Tämä uusi osoite www.martinlaakso.info on aivan ensimmäisiä Suomessa käyttöön otettuja .info domain päätteen omaavia sivuja (ellei peräti ensimmäinen).


Vantaan Sanomat 26.1.2002
- Vuoden opetusmenetelmä syntyi Martinlaaksossa
Martinlaakson lukio ja Joensuun lyseo jakavat vuoden opretusmenetelmä 2003 -palkinnon. Suomen Messusäätiö palkitsi voittajat Educa-näyttelyssä perjantaina 2500 euron stipendillä.
Martsarin voittoisa projekti "Sähkö tutuksi draaman keinoin" toteutettiin lukiossa viime lukuvuonna ilmaisutaidon ja fysiikan yhteisenä soveltavana kurssina, jonka aihe oli sähkön historia.
Kurssi tuotti "Nollet'sta Nokiaan - salamasta sähkökenttään" -nimisen draaman. Esityksen näki noin 2000 katsojaa, ja siitä on tehty myyntivideo.
Kurssia ohjasivat fysiikan opettaja ja vararehtori Irma Iho ja draaman opettaja Maissi Salmi. Draaman visualisointiin osallistui kuvaamataidon opiskelijaryhmä opettaja Cleo Mustosen vetämänä.
- halusimme osoittaa, miten keskeinen ja vahvasti yhteiskuntaamme ja arkipäiväämme vaikuttava asia sähkö on. Kaikki elintoimintommekin ovat pohjimmiltaan sähköilmiöitä, Iho kertoo.
Joensuun lyseon lukion kilpailutyön nimi oli "Liikenne Joensuun keskustan alueella". Kilpailuun otti osaa kuusi lukiotyötä eri puolilta Suomea.


Uutislehti 100 11.1.2002
- Martinlaakson neuvola palkittiin
Martinlaakson äitiys- ja lastenneuvola on ensimmäisenä neuvolana Suomessa saanut SFS-sertifiointi Oy:n myöntämän laatusertifikaatin.
Vantaan sosiaali- ja terveystoimessa on jo runsaat neljä vuotta kehitetty laatujärjestelmiä eri toiminnoissa. Asiakastyytyväisyyttä mitataan jatkuvilla asiakaspalutteilla ja -kyselyillä.


Helsingin Sanomat 11.1.2002
- Sanomalan uusi painohalli valmistuu kesäkuussa
Helsingin Sanomien uusi painohalli Martinlaaksossa on noussut harjakorkeuteen. Ensimmäiset Helsingin Sanomat tulevat uudesta painosta kesällä 2003. Noin 6300 neliömetrin ja 53000 kuutiometrin suuruinen halli valmistuu kesäkuun alkupuolella. Uuden rakennuksen valmistuttua Sanomalassa aloitetaan noin vuoden kestävä painokoneiden asennus.


Tästä pääset vanhempiin uutisiin vuosilta 1996 - 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 ja 2006

Sivun alkuun Pääsivulle

Näillä sivuilla käyty aiemmin 100650 kertaa.
Laskuri käynnistetty uudelleen
Olet :s näillä sivuilla kävijä 1.2.2011 jälkeen.
Kiitos käynnistä! Pistäydy uudelleenkin.

LKV Tuija Hurme Oy
Vapaata mainostilaa
martinlaaksolaisille
yrityksille
Ota yhteys tästä