Keskustelufoorumi KESKUSTELUFOORUMI


MARTINLAAKSON LINKIT

 Pääsivu Pääsivu
 Martinlaakson historiaa Martinlaakson historiaa
 Ajankohtaista Martinlaaksossa Ajankohtaista
       Martinlaaksossa v. 2015
 Tapahtumia Martinlaaksossa Edellisten vuosien
       tapahtumia

 Martinlaakson Asukasyhdistys ry Martinlaakson as. yhd.
 Koulut ja oppilaitokset Päiväkodit, koulut
       ja oppilaitokset
 Kaupungin palvelut Kaupungin palvelut
 Martinmiilu Martinmiilu
 Konserttitalo Martinus Konserttitalo Martinus
 Martinlaakson kirjasto Martinlaakson kirjasto
 Liikenne ja kaupat Liikenne, kaupat ja
       kauppakeskukset
 Yksityiset yritykset Yksityiset yritykset
 Martinlaakson Huolto Oy Martinlaakson Huolto Oy
 Martinlaakson voimalaitos Martinlaakson
       voimalaitos
 Martinlaakson apteekki Martinlaakson apteekki
 Sanomapaino Sanomapaino Oy
 Hansaprint Hansaprint Oy
 Pöyry Oyj Pöyry Oyj
 VTI Technologies VTI Technologies Oy
 Vantaan LähiönäyttämöVantaan Lähiönäyttämö

 Martinlaakso 30v Martinlaakso 30-vuotta
 Kuvakatsauksia Kuvakatsauksia
       Martinlaaksosta
 Martinmarkkinat Martinmarkkinat
 Projekteja Martinlaaksossa Merkittäviä projekteja
       Martinlaaksossa
 F1-ajajat Martinlaakson F1-ajajat
 Taloyhtiöiden vaiheita Eräiden taloyhtiöiden
       vaiheita

 Vantaan kaupungin sivut Vantaan kaupungin sivut
 Länsi-Vantaan alueportaali Länsi-Vantaan uusi
       alueportaali
 Vantaalla.info sivut Vantaalla.info sivut
 Martinlaakso Wikipediassa Wikipedia

 HSL aikatauluja Liikenteen aikataulut
 HSY jätehuolto Jätehuolto (HSY)

Etsi Etsi muuta Infoa tällä
tietoja Internetistä

Internet-pankkipalvelut:
Näillä sivuilla olevien joidenkin pdf-dokument-tien lukemiseen tarvitset Acrobat Reader-ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi tästä:
Acrobat Reader
Acrobat Reader

TAPAHTUMIA MARTINLAAKSOSSA VUONNA 2000


Mika ja Erja Häkkiselle poikavauva!

11.12.2000 Häkkisen pariskunta sai odotetun perhelisäyksen, poikavauvan. Poika syntyi Nizzalaisessa synnytyssairaalassa. Kasteessa poika sai nimekseen Hugo Ronan Häkkinen.


11.12.2000 Liikennevalot toimivat Kivivuorentien risteyksessä

Liikennejärjestelyt ovat nyt vähin erin saatu lähes päätökseen Martinlaakson bussiterminaalin alueella. Louhelantien risteyksen kiertoliittymä on vielä hieman kesken, mutta käytössä.


Lauantai 11.11.2000
Martinkeskus vietti 30-vuotisjuhlia markkinahengessä.

Martinkeskuksen ala-aula täyttyi erilaisista kaupustelijoista. Tarjolla oli myös kahvia ja pullaa sekä haitarimusiikkia laulun säestyksellä. Pirkka-pelle suoritti kasvomaalauksia perheen pienimmille ja jakoi ilmapalloja. Kaupoilla oli erikoistarjouksia. Juhlahetken kohokohtana oli Mika Häkkisen vanhempien saapuminen myös paikalle haastattelua varten hieman klo 11.00 jälkeen.


Helsingin Sanomat, 31.10.2000
KHO hylkäsi Vantaan kaupungin valituksen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt Vantaan kaupunginhallituksen tekemän valituksen ympäristöministriön päätöksestä. Ympäristöministeriö jätti vahvistamatta valtuuston hyväksymän asemakaavan muutosehdotuksen, joka koski asuinrakennusten rakentamista Kivivuorentien ja junaradan väliselle alueelle aseman liikerakennuksen pohjoispuolelle. KHO:n päätöksen mukaan uusia asuntoja ei voida rakentaa raideliikennemelun vuoksi.
Ympäristöministeriö perusteli päätöstään myös sillä, että tulevaisuudessa raideliikenteen melu lisääntyy Martinlaakson radalla.


Sunnuntai 22.10.2000
F1 seitsemästoista osakilpailu, Sepang, Malesia

Mika Häkkinen lähti toisesta ruudusta ja Mika Salo seitsemännestätätoista lähtöruudusta.
Häkkisellä jälleen unelmalähtö, mutta varaslähtö, joten hän joutui varikolle kärsimään 10 sekunnin aikarangaistuksen. Tämän vuoksi Häkkinen putosi 18:ksi. Salo nousi tässä vaiheessa yhdeksänneksi ja jo 10:llä kierroksella kahdeksanneksi.
Kiivaan takaa-ajon jälkeen Häkkinen nousi lopulta neljänneksi Schumin voittaessa ja Coulthardin sijoittuessa toiseksi. Barrichello oli kolmas ja Salo oli lopulta kahdeksas.
Scumacher voitti henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja Ferrari myös merkkimestaruuden. Häkkinen sai MM-hopeaa samoin McLaren merkkimestaruuden puolella.
Lopullinen pistetilanne on nyt: Schumacher 108, Häkkinen 89, Coulthard 73, ja Barrichello 62 pistettä. Salolle jäi edelleen aiemmin saavutetut kuusi pistettä.


Sunnuntai 8.10.2000
F1kuudestoista osakilpailu, Suzuka, Japani

Mika Häkkinen lähti toisesta ruudusta ja Mika Salo yhdeksännestätätoista lähtöruudusta.
Häkkisellä jälleen unelmalähtö vaikka Schumacher yritti kiilata hänet radalta sivuun. Salo nousi ensimmäisellä kierroksella jo viidenneksitoista. Häkkinen käväisi varikolla 22:lla kierroksella ja Schumacher heti seuraavalla kierroksella. Järjestys säilyi Mikan johtaessa edelleen kisaa.
Mika tuli varikolle seuraavan kerran 37:llä kierroksella, mutta Schumi ajoi vielä kolme kierrosta ja käväisi varikolla 40:llä kierroksella. Häkkisellä oli kulunut toisella käynnillä 1.4 sekuntia enemmän aikaa kuin Schumilla, mutta johonkin hävisi Mikalla Schumin varikolla käynnin aikana vielä lisää viisi sekuntia. Tämä tiesi sitä, että Schumi ehti nyt varikolta Mikan edelle ja tuli ensimmäisenä maaliin voittaen jo tässä vaiheessa maailmanmestaruuden. Mika Salo nousi lopulta kymmenenneksi.
Pistetilanne on nyt: Schumacher 98, Häkkinen 86, Coulthard 67, ja Barrichello 58 pistettä. Salolla on edelleen kuusi pistettä.


Helsingin Sanomat, 6.10.2000
Ehdokas puuhaa Häkkiselle näköispatsasta Vantaalle

Vantaalainen Keskustan kunnallisvaaliehdokkaana oleva Esa Laaksonen on alkanut puuhata näköispatsasta formulakuljettaja Mika Häkkiselle. Hänestä Vantaan kaupungin suurelle pojalleen rakentama aukio on turhan vaatimaton.


Sunnuntai 24.9.2000
F1viidestoista osakilpailu, Indianapolis, USA

Mika Häkkinen lähti jälleen kolmannesta ruudusta ja Mika Salo neljännestätoista lähtöruudusta.
Schumacher sai tahtonsa läpi ja lähtöruutua siirrettiin 16 m taaksepäin lähtösuoralla olevien mukulakivien vuoksi.
Kaikki lähtivät sadekelirenkailla, koska rata oli osittain märkä. Häkkinen kävi renkaiden vaihdossa 8:lla kierroksella ja Schumacher vasta 18:lla kierroksella. Mika Salo keskeytti ulosajoon 19:llä kierroksella. Häkkinen joutui keskeyttämään 26:lla kierroksella moottorin sytyttyä tuleen. Voittoon ajoi Schumacher, Barrichello oli toinen ja Coulthard viides.
Pistetilanne on nyt: Schumacher 88, Häkkinen 80, Coulthard 63, ja Barrichello 55 pistettä. Salolla on edelleen kuusi pistettä.


10.9.2000
Big Foot-Show Martinlaakson kentällä.

Keskiviikkoiltana oli kiertävä Big Foot-"ralli" esiintymässä Martinlaaksossa. Ohjelmassa oli motocross-pyörillä hyppyjä, tulirenkaan läpi hyppyjä, henkilöautoilla kahdella pyörällä ajoa, romuautojen kaatoja ja lopuksi niiden tuhoamista suuripyöräisillä "Big Footeilla".


Helsingin Sanomat, 19.9.2000
Martinlaakson voimala säihkyy

Martinlaakson voimala Kehä III:n varrella säihkyy iltapimeällä ja aamuhämärissä vuoroin sinisenä, vihreänä, punaisena ja keltaisena. Vantaan Energia valaisee voimalansa valonheittimillä yhtiön 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Värivalot leikkivät voimalan julkisivuilla illalla n. klo 20.30 - 24.00 ja aamulla klo 5.00 - 6.00. Voimala valaistiin yhtiön syntymäpäivänä 31 elokuuta. Valaiseminen jatkuu ensi vuoden loppuun asti Vantaan kaupungin 650-vuotisjuhlien kunniaksi.


Sunnuntai 10.9.2000
F1 neljästoista osakilpailu,Monza, Italia

Mika Häkkinen lähti kolmannesta ruudusta ja Mika Salo viidennestätoista lähtöruudusta.
Monza ensimmäistä mutkaa pelättiin, mutta varsinainen kolarisuma syntyi vasta toisessa mutkassa, johon jäivät mm. Barrichello ja Coulthard. Kun 11 kierrosta oli ajettu turva-auton perässä, pääsi kilpailu vasta alkamaan. Häkkinen kiilautui lähdössä toiseksi Schumacherin perään ja tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin. Salo sijoittui lopulta seitsemänneksi.
Pistetilanne on nyt: Häkkinen 80, Schumacher 78, Coulthard 61, ja Barrichello 49 pistettä. Salolla on edelleen kuusi pistettä.


Vantaan Sanomat, 10.9.2000
Skeittitaivas aukeaa Martinlaakson kentälle

Länsi-Vantaan Martinlaaksossa niinsanotulta Ruokatalon kentältä on kaikunut kuukausitolkulla ankara skeittilautojen ryske. 40-50 aktiivilautailijan ryhmä on talkoilla rakentanut itselleen ramppeja ja arkkuja suuren maailman malliin - ankarasti lain kirjainta tulkiten kuitenkin väärään paikkaan.


Vantaan Sanomat, sunnuntai 10.9.2000
Melkein Martinlaakson ikäinen taloyhtiö

Laajaniityntie 10:n asukkaat kokoontuivat 3.9. vihreälle pihalleen juhlimaan taloyhtiönsä 30-vuotissyntymäpäiviä. Taloyhtiöstä ja juhlista tarkemmin tästä.


Helsingin Sanomat, keskiviikko 6.9.2000
Martinlaakson koulu saa oman pihataideteoksen

Mika Häkkisen aukio taitaa jäädä nähtävyytenä kakkoseksi, kun sen naapuriksi valmistuu Martinlaakson lukiolaisten suunnittelema pihataideteos.
Taideteos vihitään 20. lokakuuta samalla, kun koko koulu viettää 30-vuotisjuhlaansa.


Sunnuntai 27.8.2000
F1 kolmastoista osakilpailu,Spa, Belgia

Mika Häkkinen lähti paalulta ja Mika Salo kahdeksannestatoista lähtöruudusta. Sateen kastamalla Span radalla lähdettiin lämmittelykierrokselle turva-auton johtamana. Turva-auton poistuttua varikolle tapahtui lähtö lentävänä lähtönä. Häkkinen pääsi heti selvään johtoon. Jo kuudennella kierroksella Häkkinen kävi vaihdattamassa kuivan kelin renkaat ja palasi radalle suoraan ykköspaikalle. 13:lla kierroksella Häkkinen spinnasi ja Schumacher pääsi livahtamaan ohi. Molempien käytyä vielä kerran varikolla, alkoi Häkkisen kova takaa-ajo. 4 kierrosta ennen maalia Häkkinen pääsi ohittamaan Schumacherin molempien ohittaessa kierroksella Zontaa. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin: Häkkisen voittaessa Schumacherin yhdellä sekunnilla ja Coulthardin sjoittuessa neljänneksi ja Mika Salo yhdeksänneksi. Barrichello joutui keskeyttämään.
Pistetilanne on nyt: Häkkinen 74, Schumacher 68, Coulthard 61, ja Barrichello 49 pistettä. Salo on pistetilanteessa kymmenes kuudella pisteellä.


Kolumbus, 23.08.2000
Mikan Salo irtisanoutunut Sauberilta?

Mika Salo on Motoring News-lehden mukaan sopinut siirtymisestä Toyotalle. Lehti vahvistaa aiemmat huhut, joiden mukaan Toyota ilmoittaisi asiasta virallisesti torstaina. Salon kerrotaan irtisanoutuneen Sauberilta pistepykälään vedoten. Sopimuksen perusteella suomalaisella on tähän oikeus, jos tallin menestys ei ole vastannut odotuksia. Toyotalta Salo saisi kolmesta kaudesta 100 miljoonaa markkaa.
Ensi kaudella F1:n ainoa suomalaiskuljettaja on kuitenkin Mika Häkkinen, koska Toyota aloittaa kilpailutoiminnan vasta 2002. Salo testaa Toyotan F1-kalustoa ahkerasti, jotta auto olisi debyyttikaudella kilpailukykyinen. Päämajaa uusi japanilaistalli pitää Saksan Kölnissä.
Vuonna 2002 Salo saattaa vastaavasti olla ainoa suomalainen F1-kuljettaja: Mika Häkkisen uskotaan lopettavan ensi kauden jälkeen. Salo ei lopettamista suunnittele, Toyota-projekti päättyy 2003.
Teksti: Sportti.com.


Sunnuntai 13.8.2000
F1 kahdestoista osakilpailu, Hungaroring, Unkari

Mika Häkkinen lähti kolmannesta lähtöruudusta ja Mika Salo yhdeksännestä lähtöruudusta. Häkkinen sai loistavan lähdön ja kiilasi itsensä paalulta lähteneen Schumacherin ohi ensimmäisessä mutkassa ja ja piti ykkössijan käytännöllisesti katsoen koko kilpailun ajan. Salo putosi lähdössä yhdenneksitoista, mutta sijoittui lopulta kymmenenneksi.
Pistetilanne on nyt: Häkkinen 64, Schumacher 60, Coulthard 58, ja Barrichello 49 pistettä. Salo on nyt pistetilanteessa yhdestoista kuudella pisteellä.


Kulttuurikaupunki-lehti 2000/7

Sivulla 15 "Aikuisilta Kielletyt"
Martinlaakson koulun piha ympäristöineen on pitkään ollut huonossa kunnossa. Kulttuurivuoden kunniaksi koulun oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat pihan kunnostuksen ympäristötaideteokseksi. Teos vihitään 20.10.


Sunnuntai 30.7.2000
F1 yhdestoista osakilpailu, Hockenheim, Saksa

Hockenheimissa käytiin eräs kauden värikkäimmistä kilpailuista. Häkkinen lähti neljännestä ruudusta ja Mika Salo 15.nnestä ruudusta (Barrichello 18:nnesta ruudusta). Heti ensimmäisessä mutkassa Schumacher ja Fisichella kolaroivat ja molemmat jäivät radan sivuun. Häkkinen pääsi luikahtamaan johtoon.
Hyvällä onnella ja taitavalla ajolla Barrichello voitti kilpailun, Häkkinen oli toinen ja Salo hienosti viides!
Pistetilanne on nyt: Schumacher 56, Coulthard 54, Häkkinen 54 ja Barrichello 46 pistettä. Salo toi tallille jälleen arvokkaita MM-pisteitä 2 kpl ja on nyt pistetilanteessa kymmenes.


Maanantai 17.7.2000
Mika Salo vieraana "Yhden illan juttu"-ohjelmassa

Mika Salo vieraili Mattiesko Hytösen ja Karita Tuomolan juontamassa ohjelmassa kertoen hieman formulauraan johtaneista taustoista. Kipinä oli syttynyt isän työpaikan autokerhon järjestämistä mikroautoajeluista. Siitä oli innostus kasvanut niin, että oli hankittava oma auto. Ja näin homma sitten eteni...


Sunnuntai 16.7.2000
F1 kymmenes osakilpailu, Spielberg A1-Ring, Itävalta

Mika Häkkinen Paalupaikalla ja Salo 9:nnessä lähtöruudussa. Ensimmäisessä mutkassa lähdön jälkeen melkoinen kolarisuma. Häkkinen ja Coulthard pääsivät livahtamaan karkuun ja Salo kolmantena hieman siipeensä saaneena! Michael Schumacherin auto vaurioitui niin pahoin, että hän joutui keskeyttämään. Barrichello pääsi kiertämään suman hiekan kautta.
Häkkinen johti kilpailua aliusta loppuun lähes ylivoimaiseen tyyliin voittaen kisan. Coulthard sijoittui toiseksi ja Barrichello kolmanneksi ja Salo hieman periksi antaneena kuudenneksi tuoden Sauberille yhden arvokkaan MM-pisteen.
MUTTA! Häkkisen voittoa häiritsee vielä epäselvä tilanne; Ajotietokoneen laatikosta puuttui toinen paperinen sinetti!
Jos voitto säilyy Häkkisellä on pistetilanne: Schumacher 56, Coulthard 50, Häkkinen 48 ja Barrichello 36 pistettä.
Tiedotusvälineissä on ollut epäilyjä myös siitä, että vain talli menettäisi pisteet Häkkisen osalta ja Mika saisi pitää henkilökohtaiset pisteet. Pian se nähdään...


Iltalehti, lauantai 8.7.2000
Mika Salo kaahailee omalla nimikkoradallaan!

Mika Salo viettää osan viikonloustaan Alahärmässä, missä Lillbacka Oy on avannut kilometrin mittaisen mikroautoradan. baanan puitteita Salo ja Jukka Mildh kuvaavat upeiksi. Radan nimi on Mika Salo Circuit.


Sunnuntai 2.7.2000
F1 yhdeksäs osakilpailu, Magny Cours, Ranska

Mika Häkkinen neljännessä lähtöruudussa, Mika Salo 12:ssä lähtöruudussa. 59:llä kierroksella Schumacher joutui keskeyttämään moottorin hajoamiseen. Coulthard voitti, Häkkinen toinen ja Barrichello kolmas. Mika Salo sijoittui kymmenenneksi.
MM-pisteet ovat nyt: Schumacher edelleen 56, Coulthard nyt 44, Häkkinen 38 ja Barrichello 32 pistettä. Salolla on edelleen 3 pistettä.


Sunnuntai 18.6.2000
F1 kahdeksas osakilpailu, Montreal, Kanada, Mclarenin 500 s.F1 kilpailu!

Mika Häkkinen neljännessä lähtöruudussa, Mika Salo 15:ssä lähtöruudussa. Lähdössä Häkkinen jäi viidenneksi ja pääsi vasta 34:nnellä kierroksella kolmanneksi. Mika Salo joutui keskeyttämään 42:nnella kierroksella. Samassa vaiheessa Häkkinen kävi varikolla saaden kuivan kelin renkaat alle, mutta sateen alettua joutui käymään uudelleen neljän kierroksen jälkeen vaihtamassa sadekelin renkaat.
McLarenin taktisen möhlimisen vuoksi Häkkinen saattoi tässä menettää jopa toisen sijan. Maaliin tultiin järjestyksessä; Michael Schumacher (40 s. voitto), Barrichello, Fisichella, Häkkinen.
MM-pisteet ovat nyt: Schumacher 56, Coulthard 34, Häkkinen 32 ja Barrichello 28 pistettä. Salolla on edelleen 3 pistettä.


Vantaan Sanomat, Sunnuntai 10.6.2000
Asemakaavamuutoksia Martinlaaksossa. Toimistotorni Martinlaaksoon.

Kaavamuutosta haetaan Kivivuorentien, Martinkyläntien ja Jaakonkadun rajaamalle alueelle. Tontilla olevan yrityksen toiminta laajenee ja rakennukseen on tarkoitus tehdä 11-kerroksinen laajennusosa.
Bensa-asema Kivimäen puistoon.
Kaavamuutosta haetaan osalle Kivimäen puistoa Martinkyläntie 8:ssa, Sanomalanrinnettä vastapäätä. Paikalle halutaan rakentaa polttoaineiden jakeluasema. Voimassa olevassa asemakaavassa alue on merkitty puistoalueeksi.


Vantaan Sanomat, Sunnuntai 21.5.2000
Martinlaakson bussiterminaali suljetaan kesäksi.

Martinlaakson aseman bussiterminaali suljetaan korjaustöiden vuoksi kokonaan liikenteeltä 5. kesäkuuta alkaen. Terminaaliin rakennetaan uudet bussilaiturit ja bussit alkavat kulkea remontin jälkeen terminaalin läpi. Korjaustyöt kestävät elokuulle saakka.
Kivivuorentielle ja Martinlaaksontielle bussiterminaalin sisään- ja ulostuloon tulevat liikennevalot.


Vantaan Sanomat, Sunnuntai 21.5.2000

Martinlaaksontien ja Louhelantien risteykseen suunnitteilla kiertoliittymä. Martinlaaksontien ja Louhelantien risteykseen suunnitellusta valo-ohjauksesta ollaan luopumassa. Liikennevalojen sijaan risteykseen suunnitellaan kiertoliittymää.


Sunnuntai 4.6.2000
F1 seitsemäs osakilpailu Monacon GP

Mika Häkkinen viidennessä lähtöruudussa, Mika Salo kolmannessatoista lähtöruudussa. 34:llä kierroksella Häkkinen putosi viidenneltä paikalta teknisten ongelmien vuoksi 14:ksi käytyään varikolla. 55:llä kierroksella Michael Schumacher joutui keskeyttämään takapyörän ripustuksen petettyä.
Kun jäljellä oli 14 kierrosta, olivat Salo ja Häkkinen peräkkäin. Salo oli kuudes ja Häkkinen Seitsemäs. Frenzenin poistuttua viidenneltä sijalta ajovirheen takia, nousivat Martinlaaksolaiset kumpikin pykälällä. Voittajaksi selvisi Coulthard, toiseksi Barrichello ja kolmanneksi Fisichella. Mika Salo sijoittui viidenneksi ja Mika Häkkinen kuudenneksi.
MM-pisteet ovat nyt: Schumacher 46, Coulthard 34 ja Häkkinen 29 pistettä. Salolla on nyt 3 pistettä ja on jaetulla 10 :llä sijalla.


Sunnuntai 21.5.2000
F1 kuudes osakilpailu Euroopan GP, Nürburgring, Saksa

Mika Häkkinen kolmannessa lähtöruudussa, Mika Salo yhdeksännessätoista lähtöruudussa. Häkkisen lähtö onnistui upeasti ja hän pääsi kärkeen Schumacher, Coulthard ja Barricello seuraavina.
Runsaat 10 kierrosta oli ajettu, kun alueella alkoi sataa. Häkkinen kävi vaihdattamassa sadekelin renkaat 14:nnellä kierroksella. Mika Salo joutui keskeyttämään 35:nnellä kierroksella ulosajoon. Syynä vetoakselin katkeaminen.
Kisa päättyi lopulta Michael Schumacherin voittoon Mika Häkkisen sijoittuessa toiseksi. Pisteet ovat nyt: Schumacher 46, Häkkinen 28 ja Coulthard 24 pistettä.


Sunnuntai 7.5.2000
F1 viides osakilpailu, Espanjan GP, Barcelona

Häkkinen lähti tähän osakilpailuun toisesta lähtöruudusta ja Mika Salo 12:sta lähtöruudusta. Molemmat lähtivät kahden varikkopysähdyksen taktiikalla kuten myös Schumacher. joka oli muista poiketen valinnut hieman kovemmat renkaat kilpailuun. Schumin toinen varikkokäynti epäonnistui perusteellisesti, kun tankkaamisessa jouduttiin käyttämään varamiestä Schumin ajettua ensimmäisellä varikkokäynnillä bensiininsyöttäjän jaloille! Lisäksi Schumi käväsi vielä kolmannenkin kerran varikolla vaihdattamassa vääräntyyppiset renkaat.
Mika Häkkinen voitti kilpailun, Coulthard oli toinen, Scumacher vasta viides. Mika Salo sijoittui seitsemänneksi. Piste-ero kapeni nyt Häkkisen ja Schumacherin välillä. Pisteet ovat nyt: Schumacher 36, Häkkinen 22 ja Coulthard 20 pistettä.


Vantaan Sanomat, Sunnuntai 23.4.2000
Miksi puita kaadettiin Martinlaaksossa?

Martinlaaksontien varresta Martinlaakson aseman kohdalla on kaadettu puita. Puita on kaadettu sekä bussiterminaalin puolelta että martinlaaksontien toiselta puolelta huoltoaseman ja rautatien väliseltä alueelta.
Työpäällikkö Pentti Miettisen mukaan bussiterminaali tullaan rakentamaan uuteen uskoon nykyiselle paikalleen lisäksi liikennejärjestelyt aiheuttavat kaistajärjestelyjä Martinlaaksontiellä.
Bussiterminaalin puistikkoon oli kaavailtu Pekka Jylhän veistosta Martinlaakson Leijonien toimesta, mutta hankkeesta oli sittemmin luovuttu. Bussiterminaalitöden aloittamiseen kaupunginhallitus osoitti viime vuonna 0,6 miljoonaa markkaa.


Sunnuntai 23.4.2000
F1 neljäs osakilpailu, Silverstone, Englanti

Mika Häkkinen lähti tällä kertaa vasta kolmannesta lähtöruudusta, Mika Salo 18:nnesta lähtöruudusta epäonnistuneen aika-ajon vuoksi.
Mika Häkkinen ei onnistunut lähdössä kovin hyvin, vaan jäi lähtökiihdytyksessä neljänneksi. Schumacher yritti puoliksi nurmikon kautta viidennestä lähtöruudusta ulkokautta ohi, mutta ajautui pussiin ja jäi seitsemänneksi. Salo kuittasi lähdössä viisi kilpailijaansa sijoittueni aluksi kolmanneksitoista.
Monien vaiheiden jälkeen David Coulthard lopuksi voitti kilpailun ja Häkkinen oli toinen ja Schumacher sijoittui kolmanneksi.
Pistetilanne Häkkisen ja Schumacherin välillä on nyt Schumacherin eduksi 34 - 12!
Salo nousi lopulta vakaalla ajolla kahdeksanneksi useiden muiden epäonnen vuoksi.


Sunnuntai 9.4.2000, F1kolmas osakilpailu, Imola, Italia

Mika Häkkinen lähti 24:nnen kerran paalulta. Mika Saloa 12:nnesta lähtöruudusta.
Mika Häkkinen onnistui lähdössä jälleen erinomaisesti ja pääsi heti johtoon. Schumacher lähti seuraamaan. Salo kuittasi tallitoverinsa lähdössä ja sijoittui aluksi kymmenenneksi.
Kaksi kolmasosaa kilpailusta Häkkinen ajoi Schumacherin edellä, mutta toinen varikkokäynti pudotti Häkkisen toiseksi, joka jäi lopulliseksi sijoitukseksi.
Pistetilanne Häkkisen ja Schumacherin välillä on nyt Schumacherin eduksi 30 - 6!
Salo nousi vakuuttavalla ajolla lopulta kuudenneksi kilpailtuaan useiden kierroksien ajan hyvän ystävänsä BAR-tallin Villeneuven kanssa.


Sunnuntai 26.3.2000, F1 toinen osakilpailu, Interlagos, Sao Paulo, Brasilia

Mika Häkkinen lähti 23:nnen kerran paalulta. Mika Saloa sensijaan vaivasi edelleen erittäin huono onni. Takasiivekkeen kiinnityksen pettämisen vuoksi Sauber-talli ilmoitti aika-ajon jälkeen vetäytyvänsä kilpailusta.
Tiukan lähdön jälkeen Häkkinen johti kierroksen verran, kunnes oli päästettävä Schumacher ohi. Muutamaa kierrosta myöhemmin myös toinen Ferrari Barricellon ajamana ohitti Mikan. 22:lla kierroksella Mika pääsi ykköspaikalle, kun sekä Schumacher että Barricello kävivät varikolla. Mutta ilo jäi lyhyeksi, sillä Häkkinen joutui kuitenkin keskeyttämään tekniikan petettyä, kun 30 kierrosta oli ajettu.
Voittajaksi ajoi helposti Schumacher, joka nyt johtaa Häkkistä pistein 20 - 0!


Mika Häkkisen Paalupaikalla uudet merkinnät

Allekirjoittaneen ehdotuksesta Mika Häkkisen paaluun on nyt lisätty merkinnät maailmanmestaruuksista. Paaluun on kahdelle sivulle hiekkapuhallettu tekstit: F1 MM 1998 ja 1999 (Katso kuva tästä).


Uusi STARKKI avattu Martinlaaksossa

Uusi rakentajan, remontoijan ja sisustajan tavaratalo on avattu 1.3.2000 Martinlaaksossa Voimalantie 4:ssä (Kehä III:n ja Martinlaakson voimalan välimaastossa.


Vantaan Sanomat, sunnuntai 23.1.2000

Silva-stadionin peruskivi maahan.
Martinlaaksoon(?) ensi toukokuussa kohoavan jalkapallostadionin lämminhenkinen peruskiven muuraustilaisuus vietettiin torstaina. Hennossa lumisateessa vietettyyn tilaisuuteen kutsutut vieraat pääsivät mukaan muuraamaan peruskiveä yhdessä kaupunginjohtaja Erkki Rantalan kanssa.
ITSEASIASSA SILVA-STADION RAKENNETAAN KUITENKIN MYYRMÄKEEN EIKÄ LAINKAAN MARTINLAAKSOON!!!


Helsingin Sanomat, perjantai 21.1.2000

Vantaalaisen kotilähiön tarina satuttaa
Martinlaakson lukion oppilaat tekivät "West Wanda Stoori"-teatteriesityksen, jonka ensi-ilta oli tännä perjantaina Martinlaakson lukion auditoriossa. Esitys on osa Helsingin kulttuurikaupunkivuoden ohjelmaa. Mukana on 16 näyttelijää ja 14 tanssijaa.


TV-nelonen, torstai 20.1.2000, klo 19.15

Martinlaaksolainen hurjapää Yllytyshullut-ohjelmassa
Martinlaaksolainen nuori huimapää osallistui Yllytyshullut ohjelmaan ajamalla moottoriveneellä soutuveneen läpi! Homma onnistui kuitenkin hienosti ilman mitään haaveria...


Tästä pääset vanhempiin uutisiin vuosilta 1996 - 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 ja 2006

Sivun alkuun Pääsivulle

Näillä sivuilla käyty aiemmin 100650 kertaa.
Laskuri käynnistetty uudelleen
Olet :s näillä sivuilla kävijä 1.2.2011 jälkeen.
Kiitos käynnistä! Pistäydy uudelleenkin.

LKV Tuija Hurme Oy
Vapaata mainostilaa
martinlaaksolaisille
yrityksille
Ota yhteys tästä