Martinlaaksosta on moneksi

Martinlaakso on palveluita, vehreyttä ja logistiikkaa

Martinlaakso, joka myös Mantsarina tunnetaan, on vilkas 12 000 asukkaan kaupunginosa Vantaalla. Martinlaaksossa kerrostaloja on noin 80 %, ja se näyttää aivan erilaiselta kuin 1950-luvun samalla paikalla sijainnut omakotialue. Martinlaakso tarjoaa Vantaalaisille kaikki tarvittavat palvelut, kuten uuden ostoskeskuksen, kirjaston, uimahallin, koulut, päiväkodin ja kirsikkana kakun päällä kulttuuritalo Martinuksen.

Martinus tarjoaa hienoja kulttuurielämyksiä jokaiselle paikalle saapuvalle henkilölle. Tarjolla on muun muassa musiikkia laidasta laitaan, huikeita teatteriesityksiä ja nauruhermoja kutittavaa stand-up komiikkaa. Internetissä näet tulevan ohjelmiston, ostat liput helposti verkosta ja saavut vain paikan päälle kun viihteen mestarit laittavat parastaan. Logistiikka ja liikenneyhteydet Martinlaaksossa ovat erittäin hyvät. Martinlaakson bussiterminaali ja rautatieasema ovat päivittäin kovassa käytösssä, kuten myös Vantaankosken rautatieasema. Martinlaaksolla perinteitä riittää, sillä Martinlaakson 50-vuotisjuhlapäiviä vietettiin syksyllä 2019.

Martinlaakso on liikuntaa, terveyttä ja kulttuuria

Martinlaakson asukkaat pitävät asuinaluettaan kauniin vehreänä ja rauhallisena kaupunginosana. Luonto on Martinlaaksossa lähellä, mikä on kaiken ikäisille Martinlaaksossa asuville erittäin tärkeä asia. Kuvaillaanpa asiaa hieman. Martinlaaksolaisille tärkeä yhteinen kokoontumispaikka on kaunis Jokiuomanpuisto, josta löytyy myös yhteinen lähiliikuntapaikka. Lähiliikuntapaikassa kaikki tärkeä on koottu sopivasti yhteen, eli matonpesupaikka, koirapuisto ja ihastuttava minigolf-rata. Aivan lähellä, eli rautatien toisella puolen sijaitsee luonnonläheinen Vihertien kaikille avoin asukaspuisto.

Vihertien Viherpuistosta löytyvät hiekkakentät ja koripallokentät, joten Martinlaakson asukkaille on tarjolla paljon terveyttä ylläpitävää liikuntaa. Eivätkä liikuntamahdollisuudet suinkaan jää tähän, vaan alueella sijaitsee myös Martinlaakson hieno ja monipuolinen liikuntapuisto skeittipaikkoineen, monitoimiareenoineen ja pesäpallokenttineen. Voiko monipuolisempia liikuntamahdollisuuksia enää olla? Varsinkaan, kun alueella on myös talvisin tekojää luistelua ja jääkiekon pelaamista varten sekä toimivat latuyhteydet Jokiuomanpuistosta aina Petikkoon asti.

Martinlaaksosta löytyy siis kaikkien peruspalveluiden lisäksi myös runsain määrin liikuntaa ja kulttuuria. Jos kuitenkin sattuu sairastumaan, on apu aina lähellä. Martinlaakson terveysasema palvelee kaikkia alueella asuvia henkilöitä, ja samasta rakennuksesta saa apua myös niin sanottuun kulttuurinnälkään. Paikan päällä sijaitsee nimittäin Martinlaakson monipuolinen ja palveleva kirjasto. Martinlaaksolaisten terveys on hyvissä käsissä, sillä Martinlaakson terveysasema palkittiin Vantaan parhaimpana työyhteisönä vuonna 2014. Luonnonläheinen Martinlaakso palvelee asukkaitaan mitä parhaimmin, joten miksi et sinäkin muuttaisi Martinlaaksoon tai vierailisi Vantaan kulttuurinkehdossa, eli liikunnallisessa Martinlaaksossa.